VW Polo 86c steilheck version Azur

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

Klepanie rantów to raczej odpada bo więcej zrobię szkody niż pożytku :D A co myślicie o oponie 165/65 lub 165/55 na tył? Czy minimalna zmiana rozmiaru dała by pożądany efekt? Wczoraj przymierzałem i gdy stanąłem na hak to dopiero rant dotknął oponę 165/70 :D Proszę o opinie ;)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Im węszą oponę dasz tym będzie lepiej. Ja bym ci polecił 145/60/13 i masz po problemie :)
A przejechałeś się kawałek na tych oponach? Może wcale nie będzie tarło za mocno.
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Chciałem takie oponki zakładać ale żaden ceniony wulkanizator u mnie nie chce tego zakładać ;/ Dzisiaj założę i się przejadę po dziurach. Nie było by też problemu gdybym mógł wyregulować twardość tylnych amortyzatorów ale mechanik który mi je zakładał nie miał klucza kwadratowego i dokręcał to zwykłymi żabkami co doprowadziło do zniszczenia tego kwadratu ;/ Mam do kupienia 165/65 tej samej firmy co mam i myślę że 1cm na średnicy koła dałby już dużo :D
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Już od jakiegoś czasu goszczą nowe felgi z oponami 155/70. Chciałbym szczególnie podziękować za zaoferowaną pomoc kolegom fred , Marcin86c , Jeton , Bogusz1989. Dzięki wam udało mi się zamontować felgi bez klepania rantów. Wielkie dzięki panowie :piwo:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Od jakiego auta pasowały by najlepiej kierunkowskazy boczne, te co są obecnie szpecą auto, czekam na opinię i pozdrawiam ;)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Gratki zakupu jest o niebo lepiej!
I nie ma za co, po to jest forum żeby radzić i pytać :-)
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

Równiez myślałem o takich felgach :D

Dobrze wygląda.

ps. A co zrobiłeś z felgami od audi ? ;]
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Dzieks wam :)

Obecnie wymieniłem kierunki boczne na te z 2f-a. Jutro kupuje jakieś mocniejsze radio do auta bo obecne(standardowe) nie wykorzystuje prawie wcale moich głośników. No i zabieram się za ponowienie konserwacji ;)

Co do poprzednich felg leżą w garażu, zapewne w przyszłym sezonie pójdą do profesjonalnego polerowania do tego dystans z 15mm. Ale to plany na przyszłość. Możliwe też że jakiś z kompletów pójdzie na sprzedaż na rzecz felg 14". Widziałem ostatnio patrycju5z wzór moich pierwszych felg ale 14, fajnie by one wyglądały u Cb na niskim profilu ;)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Polo teraz wygląda klasycznie na tym kole podoba mi się :)
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""fred""]Polo teraz wygląda klasycznie na tym kole podoba mi się :)[/quote]

Większość zmian w polo dokładnie przemyślam, chce aby najważniejsze elementy auta były z epoki. Felgi które są na aucie zostały wyprodukowane w listopadzie 1987 i były przeznaczone na rynek amerykański, stąd nie wiem jak się znalazły w Europie a tym bardziej w Polsce. Już niewiele brakowało abym je sprzedał przez niskie ET ale wasze rady pomogły mi dobrać odpowiednią oponę aby nie tarło o rant :)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

PO to jest forum,żeby sobie pomagać :)
Dobrze,że starasz się utrzymać je w jak najlepszej kondycji i nie zamierzasz go sprzedawać. Ogarnij tylko te poprawki lakiernicze i ciesz się z klasyka. Jedyne co mi nie pasuje to hak z tyłu. Używasz go czy to spadek po wcześniejszym właścicielu?
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""fred""]PO to jest forum,żeby sobie pomagać :)
Dobrze,że starasz się utrzymać je w jak najlepszej kondycji i nie zamierzasz go sprzedawać. Ogarnij tylko te poprawki lakiernicze i ciesz się z klasyka. Jedyne co mi nie pasuje to hak z tyłu. Używasz go czy to spadek po wcześniejszym właścicielu?[/quote]

No co do tego haka można tak powiedzieć to dzieło mojego taty, ale chwała mu za to że ściągał z Niemiec hak pasujący do tego auta a nie dał się w przeróbki i ciekawe co wtedy by było. Pomimo że szpeci wygląd auta ale jest jego najdroższą częścią gdyż kosztował ponad 500 zł :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

No to w takim wypadku musisz jakaś kultową przyczepkę campingową sobie sprawić :D
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

[quote=""fred""]No to w takim wypadku musisz jakaś kultową przyczepkę campingową sobie sprawić :D[/quote]

Lubie to , +1 :D
Nie widzialem jeszcze kampingu do polo 86c ;]
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Hahaha :grin: Chyba byście musieli się podczepić do przodu żeby uciągnąć mnie :D wtedy byłby silnik 3.0 czyli 3x1.0 :D
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

przyczepa Niewiadów która była do 126p była by dobra
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”