jak chcesz tanio odświerzyć kolor to najpierw recznie psta tempo, a potem wosk
z tańszych dobrych polecam albo sonaxa, albo ostatnio używałem Turtlewax Ice - syntetyczny, łatwo i szybko sie nakłada i bez smug
[quote="Marcin86c"] odświe[size=99px]rz[/size]yć[/quote]
Proszę Cię...
[quote="Marcin86c"] najpierw recznie psta tempo[/quote]
Żadne Tempo, jeżeli chcesz, żeby lakier jeszcze trochę pożył.
[quote="Marcin86c"]z tańszych dobrych polecam albo sonaxa[/quote]
Owszem, ale tylko twardy wosk w płynie - wszystkie koloryzujące są do doopy.
[quote="Marcin86c"]albo ostatnio używałem Turtlewax Ice - syntetyczny, łatwo i szybko sie nakłada i bez smug[/quote]
Prawda, ale wiesz, ile on się trzyma na aucie? Już wolę kupić sobie F1 i porządnie go nałożyć.
Jeżeli masz porysowany lakier, kup sobie dobry cleaner, np Poorboy's Pro Polish 2, który spoleruje Ci delikatniejsze niedoskonałości nawet przy ręcznej aplikacji, a później na to porządny wosk. Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da. Z niedrogich wosków polecam F1, który dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym, na początek będzie w sam raz. A jak będziesz chciał lepszy efekt uzyskać, to na przykład Collinite 476, który według mnie jest jednym z najlepszych wosków w dobrej cenie.
[quote="JuStIcE"]
Jeżeli masz porysowany lakier, kup sobie dobry cleaner, np Poorboy's Pro Polish 2, który spoleruje Ci delikatniejsze niedoskonałości nawet przy ręcznej aplikacji, a później na to porządny wosk. Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da. Z niedrogich wosków polecam F1, który dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym, na początek będzie w sam raz. A jak będziesz chciał lepszy efekt uzyskać, to na przykład Collinite 476, który według mnie jest jednym z najlepszych wosków w dobrej cenie.[/quote]
Dzięki za pomoc. Ten cleaner nakłada sie tak samo jak wosk czy tylko w miejscach zarysowanych?
Cleaner najlepiej na całości nałożyć, daje fajne przygotowanie pod wosk i dzięki temu dłużej się on trzyma. A tam, gdzie masz głębsze zarysowania, możesz mocniej nim potraktować. A co do wosku, to ten: http://allegro.pl/formula-1-carnauba-ca ... 57521.html
[quote="JuStIcE"]Cleaner najlepiej na całości nałożyć, daje fajne przygotowanie pod wosk i dzięki temu dłużej się on trzyma. A tam, gdzie masz głębsze zarysowania, możesz mocniej nim potraktować. A co do wosku, to ten: http://allegro.pl/formula-1-carnauba-ca ... 57521.html[/quote]
Czy ciężko się ten wosk użytkuje? Bo kiedyś miałem K2 Wosk w puszcze i zetrzeć go było dla mnie torturą.
[quote="JuStIcE"]Owszem, ale tylko twardy wosk w płynie - wszystkie koloryzujące są do doopy.
Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da
[/quote]
:amen:
[quote="Kaczy"]Czy ciężko się ten wosk użytkuje? Bo kiedyś miałem K2 Wosk w puszcze i zetrzeć go było dla mnie torturą.[/quote]
Bardzo łatwy w użytkowaniu jest