[all] Wosk koloryzujący.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[all] Wosk koloryzujący.

Post autor: Kaczy »

Cześć, jak to jest z woskiem koloryzującym? Chciałem kupić sonaxa ale nie mam pojęcia jak dobrać go kolorystycznie do mojego Polo.

Fachowo na moim aucie leży Grafitowy Metalic. Jaki odcień mógłbym użyć na swoje auto żeby wszystko było ok? Bo docelowo nie ma chyba takiego odcienia.

Czy może lepiej kupić wosk do wszystkich lakierów?
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Woski koloryzujące są o tyłek rozbić. Kup porządny wosk na bazie Carnauby i będzie ok :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak chcesz tanio odświerzyć kolor to najpierw recznie psta tempo, a potem wosk
z tańszych dobrych polecam albo sonaxa, albo ostatnio używałem Turtlewax Ice - syntetyczny, łatwo i szybko sie nakłada i bez smug
Awatar użytkownika
JuStIcE

[quote="Marcin86c"] odświe[size=99px]rz[/size]yć[/quote]
Proszę Cię...
[quote="Marcin86c"] najpierw recznie psta tempo[/quote]
Żadne Tempo, jeżeli chcesz, żeby lakier jeszcze trochę pożył.
[quote="Marcin86c"]z tańszych dobrych polecam albo sonaxa[/quote]
Owszem, ale tylko twardy wosk w płynie - wszystkie koloryzujące są do doopy.
[quote="Marcin86c"]albo ostatnio używałem Turtlewax Ice - syntetyczny, łatwo i szybko sie nakłada i bez smug[/quote]
Prawda, ale wiesz, ile on się trzyma na aucie? Już wolę kupić sobie F1 i porządnie go nałożyć.

Jeżeli masz porysowany lakier, kup sobie dobry cleaner, np Poorboy's Pro Polish 2, który spoleruje Ci delikatniejsze niedoskonałości nawet przy ręcznej aplikacji, a później na to porządny wosk. Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da. Z niedrogich wosków polecam F1, który dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym, na początek będzie w sam raz. A jak będziesz chciał lepszy efekt uzyskać, to na przykład Collinite 476, który według mnie jest jednym z najlepszych wosków w dobrej cenie.

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote="JuStIcE"]
Jeżeli masz porysowany lakier, kup sobie dobry cleaner, np Poorboy's Pro Polish 2, który spoleruje Ci delikatniejsze niedoskonałości nawet przy ręcznej aplikacji, a później na to porządny wosk. Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da. Z niedrogich wosków polecam F1, który dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym, na początek będzie w sam raz. A jak będziesz chciał lepszy efekt uzyskać, to na przykład Collinite 476, który według mnie jest jednym z najlepszych wosków w dobrej cenie.[/quote]

Dzięki za pomoc. Ten cleaner nakłada sie tak samo jak wosk czy tylko w miejscach zarysowanych?

Co do wosku, to jest ten? http://allegro.pl/f1-formula-1-metallic ... tabsAnchor
Awatar użytkownika
JuStIcE

Cleaner najlepiej na całości nałożyć, daje fajne przygotowanie pod wosk i dzięki temu dłużej się on trzyma. A tam, gdzie masz głębsze zarysowania, możesz mocniej nim potraktować. A co do wosku, to ten:
http://allegro.pl/formula-1-carnauba-ca ... 57521.html

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote="JuStIcE"]Cleaner najlepiej na całości nałożyć, daje fajne przygotowanie pod wosk i dzięki temu dłużej się on trzyma. A tam, gdzie masz głębsze zarysowania, możesz mocniej nim potraktować. A co do wosku, to ten:
http://allegro.pl/formula-1-carnauba-ca ... 57521.html[/quote]

Czy ciężko się ten wosk użytkuje? Bo kiedyś miałem K2 Wosk w puszcze i zetrzeć go było dla mnie torturą.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote="JuStIcE"]Owszem, ale tylko twardy wosk w płynie - wszystkie koloryzujące są do doopy.
Woski koloryzujące to wydawanie kasy w błoto, bo ani to trwałe, ani za dobrego efektu nie da
[/quote]

:amen:

[quote="Kaczy"]Czy ciężko się ten wosk użytkuje? Bo kiedyś miałem K2 Wosk w puszcze i zetrzeć go było dla mnie torturą.[/quote]
Bardzo łatwy w użytkowaniu jest ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”