Witam zacząłem przekładać swoje polo 9N 1,2 6V 2003r.Mam dawcę części do anglika jest to ucięta ćwiartka przodu ,na której znajduje się deska rozdzielcza kompletna ,wykładzina ,grodz itp itd.Jest ona bez silnika pozostała tylko wiązka silnika od 1,4 diesel).U siebie w angolu rozkręciłem juz praktycznie wszystko pozostało mi tylko odkleić ściane grodziową.Zwracam sie do was z OGROMNĄ prośbą, pomocy dotyczącą elektryki amianowicie prosze was abyście mi pomogli mi nad wyborem między:
-obecną wiązka kabiny czy jak to sie mowi wnętrza.Czy trzeba ja tylko odwrócić?dodam tylko jeżeli postanowie aby angielska wiązka została ,czekać mnie będzie mnóstwo przeróbek np: zmiana puszki bezpieczników ,dorabiania mnostwa kabli i wiadomo to jest odbicie lustrzane kabli i wtyczek nie będzie tak fajnie pasować( i tak czeka mnie to z wiązka wychodzącą w strone silnika ,trzeba skracać wiązke tych 2 wielkich kostek pod maską bo w angolu idą one dalej a w europie patrząc od tyłu na samochod są po lewej stronie, czy też wydluzanie kabli do wiazki abs-u.)
-a wiązka od przekładki europejskiej ma praktycznie identyczne wyposażenie jak moja ,obydwie posiadają nagrzewnice klimatic (z przekładki chce tylko i wyłącznie użyć wiązki wewnętrznej tej z 2 wielkimi kostkami i z puszka bezpieczników) nie mają układu esp.Wiązka z przekładki ma tylko dodaną możliwość wyłączania i włączania poduszki pasażera.
Poradzcie mi co mam zrobić ,którą wiązke wybrać?
-angola odwracać(co nie za dobrze mi sie to widzi)
-czy uzyc tej z przekładki(oczywiscie przed montażem zrobie przegląd kabli i wtyczek czy jest tak samo.
Prosze o odpowiedz.