6N Etwas Silber von Gregory.sc

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Black »

Współczuję sytuacji z szyba. Ja dziś dostałem kamyczkiem i mam odprysk ,a jetem b.wkurzony a co dopiero cała szyba u ciebie :angry: Zmieniłeś tylne lampy na oryginalne? Co do dachu też miałem taki pomysł kiedyś ale w macie. Średnio mi się widzi to teraz ale to toje auto :D Myślałeś o zdjęciu listew bocznych i pomalowaniu klamek w kolor? Przód zawiasu wygląda na -80. W razie sprzedaży daj również znać. Co to za komplecik? jakich firm sprężynki i amor?
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Post autor: gregory.sc »

Black, z szybą to nie ma co współczuć, dałem du... i taki efekt :piwo:
Lampy z tyłu oryginalne 6N HB. Z dachem się zastanawiałem czy czarny mat, ale stanęło na Black Stone. Zawsze można zmienić.
Listew nie ściągam ze względu na parkingowe "chamstwo", klamki może kiedyś...
Zawias to zestaw firmy TaTechnics, ale to już historia...
Oto efekt sobotniej wizyty na warsztacie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Amortyzatory FK oraz sprężyny Autotechnics -35 - wszystko pachnące nowością :oki:
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""gregory.sc""]Listew nie ściągam ze względu na parkingowe "chamstwo", klamki może kiedyś...[/quote]
te listwy nie raz uratowały blacharkę w Polo. Zawsze też stawałem i staje tam gdzie mniej osób parkuje albo wzdłuż (zderzak do zderzaka). Pomyśl o listwach z 6n2 w kolor i klamki.
Zestaw zawieszenia wygląda czysto i schludnie.
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Tak to wszystko mniej więcej wygląda:
Obrazek
Obrazek

Jak widać zima nie odpuszcza więc jakieś fajne foto pojawi się jak zawita słoneczna wiosna :)

Przy okazji wpadła nowa ori uszczelka stopki anteny.
Ciekawostka - w ASO uszczelka do 6N występuje tylko w komplecie ze stopką za 400 monet :rotfl:
I oczywiście nie wiedzieli że występuje identyczna uszczelka w passacie B5 i to bez żadnej stopki...
Ostatnio zmieniony 05 cze 2013, 20:50 przez gregory.sc, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Zgodnie z zapowiedzią pojawiło się lusterko wsteczne nowe:
Obrazek

Na aucie wygląda tak oto:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Następny temat w realizacji to ciemne szyby tylne...
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Rant w polerkę i smoked aż się prosi.. :acute:
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

[quote=""pawellini""]Rant w polerkę i smoked aż się prosi.. :acute:[/quote]
Z rantów nic nie będzie bo felgi są w stanie agonalnym. Nadają się do prostowania, piaskowania, malowania... Na lato idzie stal w czarnym macie.
Nad smoked'em myślałem, ale coś nie mogę się przekonać.

Co do bieżących spraw auta cel kolejny osiągnięty czyli szyby przyciemnione, zdjęcia wrzucę przy okazji najbliższego mycia.
Wymieniony został uszczelniacz wybieraka skrzyni biegów.
W przyszłym tygodniu przegląd okresowy. Niestety wyszły zonki w zawieszeniu - do wymiany tylne tuleje wahaczy przednich oraz drążek kierowniczy więc te tematy jako kolejny cel. Przy okazji drążka ustawię sobie geometrię i dam w lekki minus przednie koła.
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Nareszcie się ciepełko na dworze zrobiło :oki:
Dzięki temu można w końcu po nocach w garażu posiedzieć.

Efekt wczorajszej nocki to dawno odwlekana wymiana rozrządu.
Napinacz i rolka prowadząca Ruville, pompa wody Hepu i pasek Continental. Do kolekcji wymiana płynu chłodzącego na nowy.

Z ciekawostek jakie wyszły przy okazji to "fachowa" robota przy poprzedniej wymianie. Ktoś zdemontował pompę wodną, po czym - wszystko wskazuje że tą samą starą - zamontował ponownie na tonę silikonu :banghead:
Jak dla mnie brak słów...

Kolejny cel czyli sobota na warsztacie i zaległa wymiana drążka kierowniczego + regulacja kątów i zbieżności przodu.
Dodatkowo pojawi się nowe ogumienie 195/50R15:
Przód Toyo R1R
Obrazek
Tył Toyo R888
Obrazek
Y
Yzf 250
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Yzf 250 »

Ahhh na takich oponkach to przyczepność będzie, że z konia nie spadniesz. Ładne 6N :grin:
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""gregory.sc""]Z ciekawostek jakie wyszły przy okazji to "fachowa" robota przy poprzedniej wymianie. Ktoś zdemontował pompę wodną, po czym - wszystko wskazuje że tą samą starą - zamontował ponownie na tonę silikonu :banghead:
Jak dla mnie brak słów...[/quote]
Bardzo mi przykro ze wyszlo takie cos na jaw i obydwoje jezdzilismy na tym. Niestety nie mialem nic z tym wspolnego. Sprzedajacy zapewnial ze rozrzad byl wymieniony i smialo posmigam na tym:angry2:
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Spoko, nie ma do Ciebie żalu. Wiem że to nie Ty wymieniałeś rozrządu.
To tylko pokazuje jak Polak Polaka dyma na każdym kroku - wymieniony rozrząd? Tak, tydzień temu, wszystko nowiutkie, najwyższa półka...
Pie@#$ w bambus :vinsent:

Dlatego 99% tematów przy autach moich robię sam.
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Oto stan autka na dzisiaj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na zdjęciu tylnej kanapy widać słupek "C" oraz zakończenie podsufitki w czarnym kolorze. Taka pierwsza przymiarka przed czarną podsufitką...
Felgi stalowe w czarnym macie, tylko dwie bo dwóch pozostałych nie zdążyłem zrobić przed wiosną :grin:

Po długich namysłach przymierzam się do przesiadki na GTI 6N lub 6N2. Auta będę sobie cierpliwie szukał za naszą zachodnią granicą.
W międzyczasie wystawiam na sprzedaż AFH. Jak ogarnę ogłoszenie w mediach to wrzucę info.
Nie mniej dalej będę sobie inwestował w autko bo nie wiadomo czy znajdę GTI jutro czy w przyszłym roku, ani też nie wiem kiedy się sprzeda AFH - nie oddam "za darmo" więc może się okazać że jeszcze długo będzie u mnie :cool2:
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

Kolejny długo wyczekiwany etap zakończony.
Tym razem padło na wydech. Oto zdjęcie ze stanu wyjściowego:
Obrazek
Auto ma wycięty katalizator (jakoś nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie :-D a upomniał mnie diagnosta przy przeglądzie)
Za środkowym tłumikiem jest "home made" łącznik do tylnego tłumika - łącznik nasz przyjaciel rudzielec zamienił w rudy pył.

Auto dostało "katalizator" przelotowy 2"
+ nowiutki tłumik środkowy fabrycznie przelotowy 2" ( i tu ciekawostka bo wyjście z tłumika fabrycznie jest 43 mm czyli zwężenie układu)
+ tłumik końcowy z nierdzewki oczywiście przelotowy 2,5"

Panie i Panowie, dźwięk zaiste jest zacny :oki:

Tak to się mniej lub więcej prezentuje:
Obrazek
Obrazek

ps. Auto nadal na sprzedaż - szczęśliwy nabywca dostanie fabrycznie nowy i całkowicie seryjny tylny tłumik oraz zdjęty tylny tłumik od Golfa TDI
Awatar użytkownika
gregory.sc
Początkujący
Początkujący

No to się nacieszyłem nowym wydechem....
Dzisiaj auto poszło w nowe ręce.

End of story Etwas Silber :piwo:
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

Okaleczyłeśzderzak by zmieścić ta rynne? Moka dwórurka może nie byla sliczna (buła gdy ja sprowadzono) ale wycinać zderzak?! Eeee.
Polo poszło do kogoś z zajawka Polo czy kogoś obcego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”