[9n] 1 kluczyk + brak pilota

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""Mati_9N""]Zakupiłem odpowiedni moduł komfortu i teraz pozostał mi zakup kluczyka stąd tez moje pytanie czy ten będzie odpowiedni?
http://allegro.pl/kluczyk-scyzoryk-vw-o ... 03371.html[/quote]

Po pierwsze: To jest kluczyk, nie pilot. Cena jest na tyle niska, że podejrzewam, że nie posiada on w środku elektroniki od pilota.
Po drugie: Nie jest podany numer kluczyka/pilota. Ten co masz kupić powinien mieć numer: 1J0 959 753 DA i ma nadawać na częstotliwości 434 MHz.

Podsumowując: Na pewno nie kupiłbym tego kluczyka z podanego linka.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Także zapewne ten będzie odpowiedni ;)
http://allegro.pl/vw-kluczyk-pilot-1j09 ... 21061.html
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""Mati_9N""]Także zapewne ten będzie odpowiedni ;)
http://allegro.pl/vw-kluczyk-pilot-1j09 ... 21061.html[/quote]

Ten bym brał na pewno! Bardzo dobra cena. Ja za 150 kupiłem bez transpondera. A tutaj masz z transponderem za 130. Numer się zgadza. Myślę, że możesz spokojnie ten kupić.

Pozdrawiam
m
michuu2213
Newbie
Newbie

Post autor: michuu2213 »

Witam.
Wymieniłem kluczyk na scyzoryk wg.[9N/9N3] Dodanie pilota centralnego zamka i kluczyka.Wszystko pięknie działa,tylko pojawił się problem.
Chciałem sprawdzić czy na zwykłym kluczu bez pastylki odpali mi auto.
I okazało się,że nie ma żadnego problemu :shock: auto odpala!!
I tu moje pytanie(trochę poczytałem) i wywnioskowałem,że ktoś grzebał mi we wpisie o immobilizerze w sterowniku silnika.Przepraszam jeżeli się mylę :niewiem:
Czy można i jak włączyć sterownik immobilizera?Żeby odpalać tylko zakodowanym kluczykiem.
Z góry dziękuję za wszystkie porady.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Potrzebujesz co najmniej vag k can commander. Problem może się pojawić wtedy jeżeli okaże się że pestki immo były już zadkodowane do innego nr immo (wpisuje im się numer tylko raz). A tak na marginesie to oryginalny immobiliser zatrzymuje złodzieja na 10-15 sek (tyle trwa deaktywacja przyrządem z allegro taki fejs z własnym zasilaniem działa bez komputera).
Lenistwo drogą do postępu
m
michuu2213
Newbie
Newbie

Post autor: michuu2213 »

[quote=""Wolga85""]Potrzebujesz co najmniej vag k can commander. Problem może się pojawić wtedy jeżeli okaże się że pestki immo były już zadkodowane do innego nr immo (wpisuje im się numer tylko raz). A tak na marginesie to oryginalny immobiliser zatrzymuje złodzieja na 10-15 sek (tyle trwa deaktywacja przyrządem z allegro taki fejs z własnym zasilaniem działa bez komputera).[/quote]
Dziękuję za odpowiedź.
Pestki były już zakodowane do innego numeru immo/Czy można zmienić ten kod?
Mam vag k can commandera - nim kodowałem klucze.
Bardzo proszę o instrukcje jak zakodować immo,żeby działał tylko na moich kluczach,a nie na wszystkich.
Nie wiem czy mogę w tym temacie zadać jeszcze pytanie odnośnie dodatkowego zabezpieczenia auta :? Jeżeli nie to bardzo przepraszam. :oops: Czy może ktoś mi polecić jakieś dobre dodatkowe zabezpieczenie.Oczywiście,aby można samemu to zamontować.
Z góry dziękuję.
Witam ponownie.
Dzisiaj spróbowałem programem vag k can commander zakodowć z powrotem immo.Za pomocą funkcji immo on/off i po włożeniu kluczyka bez pastylki auto nie odpalało,po włożeniu oryginalnego kluczyka auto odpaliło.Bardzo się ucieszyłem,ale po powtórnym włożeniu klucza bez pastylki auto odpala bez żadnego problemu.
Nie wiem co już robić?
Proszę doradźcie mi coś.
h
hoolio
Newbie
Newbie

Post autor: hoolio »

Witam, Stary temat ale moze ktos pomoże. Wymieniłem moduł komfortu, zaprogramowalem kluczyk scyzoryk ale na koncu pojawił sie problem typu:
Prawy przełącznik od szyby otwiera lewą szybę i odwrotnie. Z lusterkami to samo.

Prosze o sugestie.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Kupiłeś moduł od Angola
Lenistwo drogą do postępu
h
hoolio
Newbie
Newbie

Czy to nie jest przypadkiem tak ze nie ma modułu od angola tylko programowania sie roznia? Jesli to jednak prawda i nie da sie tego przeprogramowac to moze ktos z kolegow ma schemat kabli, ktore trzeba pozamieniac miejscami? Lusterka moga byc odwrotnie- to sie ustawia raz na rok ;) ale szybki wolał bym miec "prawe" niz "lewe" ;) hehe
h
hoolio
Newbie
Newbie

Chciałem przedstawić rozwiazanie problemu modułu angielskieg:

Probowałem znaleźć jakies kodowanie aby zmieniły sie strony, czyli aby prawy przełącznik otwierał prawą szybę i odwrotnie ale mi sie nie udało.
Problem rozwiazałem po przez zamiane przewodów we wtyczce.

Dla potomnych:
w wersji 3drz. sa 4 przewody w przełączniku szyb. Należy zamienić przewody te, w których jest napięcie . W moim przypadku były to dwa przewody z czerwonym paskiem. Zamiana tych dwóch drugich (bodaj....sterowanie masą) powoduje ze okna są martwe wiec tych przewodów nie zamieniamy  ;D

Ja zrobiłem to głupim sposobem bo na uwaliłem kable. Dopiero potem zobaczyłem ze wtyczke można rozebrac i pewnie pozamieniać piny :)

Tak czy inaczej problem rozwiązany. Pozostaje kwestia zamienionych stron ustawiania lusterek ale to mi w ogóle nie przeszkadza.

Pozdrawiam .
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”