Witajcie,
jak juz wspominałem od tygodnia borykam się z problemem drgan na pedale gazu podczas ruszania, w trakcie jazdy przy przyspieszaniu....
Dzisiaj doszło do tego jeszcze to, że jak odpalam silnik to przy strzale jest wstrząs . . .
Czy to może oznaczać padnięte poduszki silnika?
czy na tym można jeździc?
w srode planuje podroz 350km czy dojade z takimi objawami?
Hmmm...
przegubi poduszka takie same objawy?
ZZ tego co czytam to przebub objawia sie drganiami gruchotaniem przy skrecie itp . . .
Co ma przegub do drgan na pedale
Jakie sa koszty tych przyjemnosci?
Podepnę się bo w 6n mam to samo. Na światłach na krzyżówce
jak stoję to czuję w fotelu jak silnik pracuję. Mechanior
mówi że poduszki są ok bo sztywne. Więc co to może być?
[quote=""aviator""]Hmmm...
przegubi poduszka takie same objawy?
ZZ tego co czytam to przebub objawia sie drganiami gruchotaniem przy skrecie itp . . .
Co ma przegub do drgan na pedale
Jakie sa koszty tych przyjemnosci?[/quote]
Czytaj dokładnie. Napisałem o przegubie wewnetrznym. W samochodzie sa dwa przeguby wewnętrzny oraz zewnetrzny. Zewnętrzny objawia sie gruchotaniem podczas skrecania a wewnetrzny np drganiem podczas dodawania gazu.
Witam.
"Czy u was puszka filtra również jest luźno osadzona?" - to nie chodzi o luźne osadzenie.
Mam 1.9 sdi 9N i puszka filtra powietrza osadzona jest na blaszanym pasie. Jeśli np podczas wymiany filtra ktoś za bardzo walczył z domknięciem puszki dociskając ją od góry, to puszka znajdzie się zbyt blisko zbiorniczka na płyn od pompy hamulcowej. Wibracje silnika przenoszą się wtedy na całe nadwozie. Mnie zajęło trochę czasu,żeby to odkryć , ale przyczyna drgań może być oczywiście inna ...
Pozdrawiam.