[6R] RDZA!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

Odnowię temat - chyba jednak nasze polówki nie są takie świetne jak się wydaje... Właśnie parę dni temu zauważyłem u siebie rdzę pod lakierem na słupku A od strony kierowcy (nie od frontu, tylko bardziej na tej płaszczyźnie od strony szyby). Średnica około 8mm:/ nie czekając długo zacząłem oglądać resztę auta i.... na drugim słupku A to samo, tyle, że o wiele większe ognisko rdzy:/
Ludzie, myślałem że czasy produkcji samochodów z tektury minęły, ale jak widać trwają nadal. Rozumiem rdzę w tym miejscu w 12 letnim aucie o nieznanej historii, ale w niespełna 4 letnim polo z salonu?! Paranoja.
W najbliższym czasie czeka mnie wizyta na przeglądzie, to zgłoszę tę sprawę, na powłokę lakierniczą/blachę mam chyba 7 lat gwarancji, ale szczerze mówiąc nie widzę żadnej dobrej opcji rozwiązania tematu. Jak wytną rdzę, zaszpachlują i pomalują, to i tak nikt mi już nie uwierzy, że auto nie było 'bite', a wiadomo - uszkodzone słupki= 90% dachowanie.
Po prostu brak słów...
Obrazek
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bartek-osw »

Nie mam pojecia jak brzmi dokładnie nazwa tej gwarancji, ale gwarancja na perforacje blachy rozumiana jest zazwyczaj jako dziura na wylot w danym elemencie a niepowierzchowna rdza.
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Spoko, ta rdza jest na takim etapie, że dziura na wylot jest kwestią góra 9-12 miesięcy.
Obrazek
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Wspominałem kiedyś o rdzy u siebie w aucie. Były to plamki NA lakierze, przynajmniej w moim przypadku. Wystarczyło pastą tempo przetrzeć z 5 razy i zeszło. Pod światło te kropki wyglądały tak, jakby nie były one na lakierze, a pod. Z dwojga złego lepiej na lakierze ;). Niewiele by brakowało, że bym frajera z siebie zrobił w salonie. Poprosiłem znajomego, żeby ocenił i jego bardziej fachowym okiem to też była rdza. Jednego dnia na upartego szorowałem pastą i jakie było moje zdziwienie gdy zeszło.
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

u mnie tarli w salonie - :) aż porysowali zdrowy lakier - tak bardzo chcieli żeby zeszło.. niestety bez efektu
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Niestety u mnie na 100% rdza, widoczne purchle, jeszcze twarde, pod lakierem. Początkowo myślałem, że to może mi żywica kapnęła, jak to czasem się zdarza na szybę, ale niestety nie...
Obrazek
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Panowie nie spisujcie na straty tej wersji.Ja miałem od nowości tez fabie i po 2 latach rudy wylazł,a wiele innych osób kupiło tez z tego rocznika co ja i po 10 latach nic nie ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”