Dark Varia(n)t by Gepard

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

Po odebraniu felgi od wulkanizatora coś mnie skusiło na zabawę w polerkę rantów :) trochę czasu na to zeszło, szału aż takiego nie ma ale świecą się fajnie :grin:
Obrazek
już chodzą mi po głowie pomysły aby szprychy przemalowac na ciemny kolor ale to na następny sezon może ;)
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: japuk »

ładne to maas :) szprychy w czarną perłe
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

[quote="japuk"]szprychy w czarną perłe[/quote]
Żeby znikły totalnie w nadkolu! Świetny pomysł,brawo :clapping: :good:
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

[quote="Gepard"]Kolejny weekend i kolejna mała duża zmiana wnosząca dużo radości dla kierowcy:)
Kierownica i gałka z polo 6n2 od MICHAŁA
ObrazekObrazekObrazek[/quote]

elegancko sie prezenci :oki:
Obrazek

One LOVE
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

[quote="japuk"] szprychy w czarną perłe[/quote]
widziałem na bielsku octavie w podobnym kolorze nadwozia z czarnymi środkami i polerowanymi rantami - elegancko wyglądała
Puki co czekam na ładną pogodę żeby pozbyc się rudy z bębnów... szpecą i to równo
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

[quote="pawellini"]Żeby znikły totalnie w nadkolu! Świetny pomysł,brawo :clapping: :good:[/quote]

widzialem juz tak zrobione felgi nie raz i nie w jednym samochodzie i nic nigdzie nie ginęło...
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Zlot zlot i po ogólnopolskim. Fajnie było :) Przygotowania na niego szły pełną parą, mycie, odkurzanie, woskowanie auta, polerowanie felg, malowanie zacisków i bębnów, naprawa wiązki od podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Wszystko było OK. Aż do dnia wyjazdu kiedy ( na szczęście 1 km od domu) pedał sprzęgła został mi w podłodze.... a szkoda gadac. Szybki telefon do Bruczyka, przeprowadzka do innego auta i można jechac dalej... Kilka fotek zrobionych po przygotowaniach wrzucę później
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Linka poszła?
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Po powrocie okazało się, że przyczyną była awaria pompy sprzęgła przy pedale. Ale wszystko już zrobione i śmigam dalej. Nawet klime udało się naprawic :)

Wczoraj pojechałem rozwiązac problem z moim CB radiem związany z brakiem możliwości nadawania w eterze. Przyczyna problemów okazała się gruszka. Jednak dla mnie to było mało i wykorzystując okazję poprosiłem sprzedawce o ustawienie anteny. Skutki tego można byłoby porównac do wizyty u lekarza. Myślisz ze jest OK a tu zomk. Najpierw mój Wilson okazał się "złomem" ( cytuje ) - nie ma się co dziwic robił wkońcu za wędkę na zlocie. Jednak w drodze powrotnej nie wykazywał żadnych nieprawidłowości. Od razu wyjąłem antenę Ohio od kumpla. Ta jednak okazała się jeszcze gorsza od mojego wilsona - brak możliwości ustawienia. I w ten oto sposób stałem się posiadaczem anteny, która kiedyś chodziła mi po głowie czyli Missouri w wersji Export :)
Obrazek
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

a w tle młodsza wersja lemona :grin:
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

[quote="japuk"]a w tle młodsza wersja lemona [/quote]
a no dokładnie :grin:
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Z racji, że od listopada, kiedy to miałem pamiętne spotkanie z pewnym Panem sprawiłem sobie cały zderzak przedni z halogenami, postanowiłem w końcu je podłączyc. Wygrzebałem z forum manuala do tego stworzonego przez Krissa a odświerzonego przez Paffcia i krok po kroku stworzyłem sobie całą instalację pod światełka.Trudne do podłączenia to nie było, ale z racji, że mało robię rzeczy tego typu cieszyłem się jak dziecko :grin: światełka ładnie świecą :cool:
ObrazekObrazekObrazek
wykorzystując okazję przeprowadzania kabli od halogenów z kabiny do silnika przełożyłem przewód od czujnika zewnętrznego temperatury z tyłu samochodu do przodu do zderzaka. Dzięki temu lepiej pokazuje rzeczywistą temp na zewnątrz, gdyż jest zamontowany do zderzaka a nie do wewnętrznej strony tylnej cwiartki.
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

gdzie masz wyświetlacz temp ? :) halogeny super sprawa też dokładałem :D
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

[quote="kolo"]gdzie masz wyświetlacz temp ? halogeny super sprawa też dokładałem
[/quote]
termometr zamontowałem do popielniczki - widac go na zdjęciach wcześniejszych nad CB radiem
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Dobry :) ostatnio miałem mała awarie mojego centralnego zamka - przyczyna był przedziurawiony mieszek blokady od klapki paliwa. Objawami była wydłużona praca pompki i brak możliwości dźwignięcia rygli. Przy okazji szukając dziury uszkodziłem sobie kabelek od głośników z tylnej półki... Postanowiłem przy tej okazji zamówic głośniki pasujące w otwór montażowy ( 4x6") i zastąpic nimi ori papierowe głośniczki z podszybia. Po przyjściu głośników okazało się, że najpierw trzeba zdemontowac obie tylne półki żeby je włożyc :angry2: . po zamontowaniu została jeszcze tylko rzeźba w maskownicach aby je ładnie zasłonic. I znów będzie ładnie grało :)
Obrazek
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”