Po odebraniu felgi od wulkanizatora coś mnie skusiło na zabawę w polerkę rantów trochę czasu na to zeszło, szału aż takiego nie ma ale świecą się fajnie
już chodzą mi po głowie pomysły aby szprychy przemalowac na ciemny kolor ale to na następny sezon może
[quote="japuk"] szprychy w czarną perłe[/quote]
widziałem na bielsku octavie w podobnym kolorze nadwozia z czarnymi środkami i polerowanymi rantami - elegancko wyglądała
Puki co czekam na ładną pogodę żeby pozbyc się rudy z bębnów... szpecą i to równo
Zlot zlot i po ogólnopolskim. Fajnie było Przygotowania na niego szły pełną parą, mycie, odkurzanie, woskowanie auta, polerowanie felg, malowanie zacisków i bębnów, naprawa wiązki od podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Wszystko było OK. Aż do dnia wyjazdu kiedy ( na szczęście 1 km od domu) pedał sprzęgła został mi w podłodze.... a szkoda gadac. Szybki telefon do Bruczyka, przeprowadzka do innego auta i można jechac dalej... Kilka fotek zrobionych po przygotowaniach wrzucę później
Po powrocie okazało się, że przyczyną była awaria pompy sprzęgła przy pedale. Ale wszystko już zrobione i śmigam dalej. Nawet klime udało się naprawic
Wczoraj pojechałem rozwiązac problem z moim CB radiem związany z brakiem możliwości nadawania w eterze. Przyczyna problemów okazała się gruszka. Jednak dla mnie to było mało i wykorzystując okazję poprosiłem sprzedawce o ustawienie anteny. Skutki tego można byłoby porównac do wizyty u lekarza. Myślisz ze jest OK a tu zomk. Najpierw mój Wilson okazał się "złomem" ( cytuje ) - nie ma się co dziwic robił wkońcu za wędkę na zlocie. Jednak w drodze powrotnej nie wykazywał żadnych nieprawidłowości. Od razu wyjąłem antenę Ohio od kumpla. Ta jednak okazała się jeszcze gorsza od mojego wilsona - brak możliwości ustawienia. I w ten oto sposób stałem się posiadaczem anteny, która kiedyś chodziła mi po głowie czyli Missouri w wersji Export
Z racji, że od listopada, kiedy to miałem pamiętne spotkanie z pewnym Panem sprawiłem sobie cały zderzak przedni z halogenami, postanowiłem w końcu je podłączyc. Wygrzebałem z forum manuala do tego stworzonego przez Krissa a odświerzonego przez Paffcia i krok po kroku stworzyłem sobie całą instalację pod światełka.Trudne do podłączenia to nie było, ale z racji, że mało robię rzeczy tego typu cieszyłem się jak dziecko światełka ładnie świecą
wykorzystując okazję przeprowadzania kabli od halogenów z kabiny do silnika przełożyłem przewód od czujnika zewnętrznego temperatury z tyłu samochodu do przodu do zderzaka. Dzięki temu lepiej pokazuje rzeczywistą temp na zewnątrz, gdyż jest zamontowany do zderzaka a nie do wewnętrznej strony tylnej cwiartki.
[quote="kolo"]gdzie masz wyświetlacz temp ? halogeny super sprawa też dokładałem
[/quote]
termometr zamontowałem do popielniczki - widac go na zdjęciach wcześniejszych nad CB radiem
Dobry ostatnio miałem mała awarie mojego centralnego zamka - przyczyna był przedziurawiony mieszek blokady od klapki paliwa. Objawami była wydłużona praca pompki i brak możliwości dźwignięcia rygli. Przy okazji szukając dziury uszkodziłem sobie kabelek od głośników z tylnej półki... Postanowiłem przy tej okazji zamówic głośniki pasujące w otwór montażowy ( 4x6") i zastąpic nimi ori papierowe głośniczki z podszybia. Po przyjściu głośników okazało się, że najpierw trzeba zdemontowac obie tylne półki żeby je włożyc :angry2: . po zamontowaniu została jeszcze tylko rzeźba w maskownicach aby je ładnie zasłonic. I znów będzie ładnie grało