trzęsie buda

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
cybertom
Raczkujący
Raczkujący

trzęsie buda

Post autor: cybertom »

Witam

Przy prędkości 85 do 100 trzesie buda strasznie. Bylem na przeglądzie luzów niby niema kola wyważone . Co to może być ?
Trochę to wkurzające.

CyberTom
P.S. Poszukuje panów z tego forum którzy się zajmowali swapowaniem silnika :) jeśli ktoś ma informacje to poproszę :)
Chętnie zleciłbym przekładkę silnika.
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Niby nie ma? To znaczy są, czy nie ma? Jak są - to gdzie? Trzepie przód, czy tył?

Cooyon.
Ps.: Uzupełnij profil o Miejscowość - szybciej ktoś się odezwie do swap'a.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
c
cybertom
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cybertom »

Witam
Trzęsie przód. Luzów niema bynajmniej na stacji nic nie znaleźli ja tez nie. Ale jednak strasznie trzepie( a trzepie na boki tzn. prawo lewo bo chyba nie pisałem ). może to te łożyska na kolumnie ? Maja już swoje lata i jak wymieniałem łożysko kola to było sluchac i czuć ze czas je wymienić.

CyberTom
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

postaw polo na wahaczach i wlacz silnik.potem bieg 5 stopniowo przyspieszajac.2 osoba niech sie przyjzy przednim kolom. tez mialem takie wibracje na calej budzie i co zobaczylem na podstawkach to to ze przednie kolo prawe ma lekki skok do przodu co powodowalo te wibracje.zmienilem piaste i przy okazji lozyska z przodu na nowe i wszystko jest pieknie.i nareszcie sa sie jechac po ludzku.moze u ciebie ma jakies bicie kolo badz piasta na bok i dlatego tak jest.dobrze postaw na podstawkach i tak zeby byl nacisk na przod.zeby amortyzatory siadly tak jak by stala na ziemi.moze cos wypatrzysz.u mnie pomoglo.powodzonka
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

mi też przy pewnych prędkościach wpada nadwozie w wibracje tak około 90, może to normalne
łożyska było by słychać bo ostatnio mi huczało prawe przednie i nadal mam te wibracje
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

no ja mialem 90-100 i pozniej 140 a wtedy to juz pulpit chcial mi ze wszystkich srub sie urwac:D tak czulem na podlodze jak by mi sie odrywalo polo i tak troszke przeskakiwalo do przodu.trudno to opisac.wsadzilem na podstawki i zauwazylem ze jedno kolo dziwnie wlasnie ma taki skok do przodu.zmienilem piaste i lozyska w ten czas i sie problem skonczyl.na 1000 zl sie skonczylo<zly>szkoda ze dopiero na sam koniec wyszlo co bylo przyczyna.kupilem nowe opony,pozniej jak nic nie dalo to felgi co daje sume juz 700zl i nadal nie pomagalo.dopiero na sam koniec lozyska kupilem i piaste jedna i sie skonczylo :D...
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
S
Sundecade
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sundecade »

pierscienie centrujace pomagaja :) a jak ktos ma dystanse to moga byc krzywe i przez to rzuca
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”