[6n2] Naprawa powypadkowego Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mermaid »

Witam,

dziękuję za rady :-). Jednym słowem sytuacja jest nieciekawa.

Co radzicie mi odnośnie mechanika? Nie ustosunkował się do mojego pisma w przeciągu 30 dni, w którym prosiłam o ustalenie terminu usunięcia usterek dodając jako załącznik ekspertyzę rzeczoznawcy.

Pozdrawiam
Monika
m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

Witam,

wczoraj 14.05.2013 r. otrzymałam od mechanika odpowiedz na moje pismo. Odpowiedz przyszła po przekroczeniu 30 dni ustawowych (3 dni).
Po krótce przedstawię moje pismo wraz z ekspertyzą rzeczoznawcy oraz pismo pana mechanika. Bardzo proszę o radę co dalej robić. Ja skłaniam się ku sprawie sądowej. Jednak jakie ma szanse, że sprawę wygram?

Treść mojego pisma :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wszystko to, co podkreśliłam na żółto lub czerwono w piśmie od mechanika jest kłamstwem. Szczególnie to, że prawa strona została zamontowana tak samo jak przed naprawą. Mechanicy, od których kupiłam samochód, jeszcze przed wezwaniem rzeczoznawcy, zauważyli źle zamontowany wahacz - kontra z dwóch nakrętek. To samo tyczy się radia, które miałam włączone feralnego dnia kolizji.

Pozdrawiam
Monika
m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

Witam,

pomimo osobistego dotarcia do likwidatora szkody (kuzynka z Warszawy), otrzymania e-maila od likwidatora z prośbą o potwierdzenie konta bankowego (ponad tydzień temu) oraz wysłaniu interwencji poselskiej (ponad dwa tygodnie temu) na moje konto bankowe nie wpłynęła kwota odszkodowania.

Nie wiem też, jakie ostateczne kroki mam podjąć względem nieuczciwego mechanika, który swoim pismem (zamieściłam go w poście) potwierdził swoje cwaniactwo i krętactwo !!!

Gdybym miała odpowiednie finanse, to wytoczyłabym mu proces cywilny. Wyszły by wtedy na wokandzie wszystkie jego "brudne chwyty" jakie zastosował wobec mojej osoby.

Pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
snare92
Newbie
Newbie

Post autor: snare92 »

ja w tym momencie wytyczył bym mu sprawe cywilną, ponieważ działa nieuczciwie... jeżeli stan samochodu przed wypadkiem był gdzieś stwierdzony to po naprawie powinien być taki sam, jeżeli nie jest to ktoś powinien za to odpowiedzieć... ale takie jest u nas głupie prawo...
h
hashordie
Newbie
Newbie

Post autor: hashordie »

Witam, czy jest jakieś zakończenie tej sprawy?
Powiem tyle - masakra!
Współczuję!
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”