[6n2]sprzęgło/skrzynia biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
Wojtek
Newbie
Newbie

[6n2]sprzęgło/skrzynia biegów

Post autor: Wojtek »

Witam, na wstępie chciałem zaznaczyć że jest to mój pierwszy post(temat) na tym forum więc proszę o cierpliwość i wyrozumiałość i w wypadku ewentualnych niedociągnięć/pomyłek proszę o spokojne nakierowanie na właściwy tor.

Zakupiłem tydzień temu vw polo 1,4 benzyna 75 KM 2001 rok produkcji. Niestety ostatnio przy wjeżdżaniu pod dość dużą górkę bieg nie wskoczył (sam ^^) i po odjechaniu paruset metrów od miejsca zdarzenia w samochodzie dało się wyczuć swąd prawdopodobnie jakiejś siarki, po przejechaniu około 5km stojąc na czerwonym świetle zapach ulotnił się a po chwili wrócił w zmienionej formie(zgniłego jajka). Do domu (10 km) dojechałem bez żadnych większych problemów. Po 30 minutach wyszedłem przestawić samochód po zapachu śladu nie było(dało się go wyczuć tylko przystawiając nos do skrzyni biegów) i nie wyczułem żadnych problemów z ruszaniem czy zmianą biegów.
I tutaj chciałem zadać pytanie, czy ktoś spotkał się kiedyś z takim bądź podobnym problemem i czy niezbędna jest wizyta u mechanika (wiadomo, przez internet ciężko jest określić, ale jestem samochodowym laikiem więc może jest jakieś proste i banalne rozwiązanie).
Z góry dziękuję!
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”