witam, mam pytanko odnosnie lozysk w skrzyni tych przy flanszach od polosi,czy sa to oporowe lozyska z mozliwoscia kasowania luzu czy stale i trzeba je poprostu wymienic bo juz strasznie daja o sobie znac po zakretach,dodam ze w kolach juz zmienilem i bez rezultatu wiec kolej na skrzynie,jest to 1.4d skrzynia 5biegowa,szkoda mi jej troszke bo poza tym glosnym churczeniem naprawde sprawuje sie super.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 21:13 przez haifa, łącznie zmieniany 1 raz.
ten sam problem, tylko że ja ściągałem półoś i widzę jak flansza ma luzy.
Z tego co się dowiedziałem to są tam łożyska stożkowe (praktycznie to samo co w tylnych bębnach).
Też mam huczenie, ale najpierw zacznę od wymiany łożysk w MCpersonie.
Jak ktoś ma mądre rady to walcie śmiało
tak zmienilem,generalnie zmienione zostalo wszystko co moglem zeby wykluczyc skrzynie ale chyba na niej sie skonczy i tylko nie wiem jakie tam sa lozyska bo mam jeszcze nadzieje ze sa tam oporowe i da sie jakos skasowac taki luz, cisza jest tylko przy jezdzie na wprost i jakby ciszej jak jest pod gorke,mechanik ze mnie zaden ale to bym sobie sam moze zrobil
ja jeszcze nie, miałem zamiar wyeliminować łożyska kół, ale sklep mi przysłał nie te łożyska i plan się posypał
Poćwiczę może na skrzyni w garażu z wyciąganiem łożysk
przy okazji też do wymiany pójdą zimery osi, no i ten nieszczęsny od wybieraka...
Obstawiałem że łożysko w lewym kole huczy ,wymieniłem je i lipa dalej wyje przy jeżdzie na wprost i przy skręcie w prawo jeszcze mocniej moje pytanie ,,czy przegub wew tez może wyć tak jak łożysko wycie słyszę tylko z lewej strony,niedługo wkładam inny motor lecz jazda z takim buczeniem nerwi mnie.