Czy jest ktoś kto likwidował szkodę z ac w pakiecie dilerskim? (Allianz i Hestia)
Czy nie obyło się bez wymówek i przeszkód.
Staje przed wyborem ubezpieczenia u dilera vw,dlatego poszukuje informacji.Rożnica w cenie miedzy tymi firmami jest spora,a warunki bardzo podobne.
Znam pewną Toyotę, która dwa razy była na likwidacji szkody w ASO w ramach pakietu z Hestii i naprawa odbyła się bez przeszkód.
Przed podjęciem decyzji możesz jeszcze zapytać jaką umowę ma Twój diler z daną firmą. U mnie np. zarówno z Allianz jak i z Hestią ma możliwość samodzielnej likwidacji szkody o wartości do 15 tysięcy - bez rzeczoznawcy, ubezpieczyciel dostaje tylko fakturę. Dodatkowo (o ile nie dostałeś jeszcze tego do ręki), możesz poprosić o szczegóły pakietów dilerskich w obu firmach, zwykle AC jest bardzo podobne, większe różnice pojawiają się w NNW i Assistance. W każdym bądź razie w takiej szczegółowej ofercie powinno być wszystko zestawione w tabelkach i wtedy łatwiej porównywać.
Jak pytałem u siebie w VW o ew. problemy z obiema firmami, to usłyszałem, że na przestrzeni kilku lat nie mieli żadnych. Poza tym, jeżeli współpracują już z tymi firmami od jakiegoś czasu to zwykle wiedzą, jak sobie z nimi radzić.
[quote="zaako"]Dziękuje za wypowiedz.Porównałem obie propozycje i warunki.Zdecyduje się na hestie bo jest tańsza,a ma bardzo podobne warunki.[/quote]
Nie ma za co. Sam dokonywałem podobnego wyboru w grudniu, ale miałem jeszcze trzecią ofertę z Warty. Ostatecznie też wybrałem Hestię - trochę mniej opcji w assistance, ale powiedziano mi, że w razie awarii lepiej dzwonić do VW i korzystać z gwarancji mobilności, bo podobno działa to dużo sprawniej niż jakikolwiek ubezpieczyciel.
My mamy Allianz. Samochód używają 2 osoby. W przypadku Allianz nie ma dopłaty za to, że auto używa ktoś po za osobą, na którą jest zarejestrowane auto. W przypadku Hestii chyba jest dopłata, tak w salonie nam powiedziano. Do tego jakieś zniżki za lojalność dają, za serwisowanie w salonie itp itd.