[6n] Tłumik końcowy TDI do 1.6 AEE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Tłumik końcowy TDI do 1.6 AEE

Post autor: dogu18 »

Cześć

Jako ze mój tłumik poległ stoję przed wyborem nowego tłumika. Albo zamiennik pod benzynę 1.6 aee albo od jakiegoś diesla(podobno bardziej przelotowy i lepiej brzmi)

Jakie są wasze opinie ?? podejdzie to w ogóle?? środkowy na razie zostaje seryjny kat jeszcze nie wiadomo, i czy jak już by spasował z tdi to czy bardzo głośny jest??

pozdrawiam i mam nadzieje ze zrozumiale napisałem:D
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

ja mam najtańszego dwururka jaki znalazłem w necie od SDI, mruczy przyjemnie ale przy ciągłej jeździe na 3000obr/min jest dość denerwujące buczenie, ogólnie bym polecił :) moje odczucia są na duży +
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

aha ale głośno jest czy tylko trochę mruczy???? a może ktoś jeszcze tak ma i sie wypowie:)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

jest o kilka decybeli głośniejszy od serii i dodatkowo ma fajny pomruk, nie pierdzi jak tani tuningowy wydech z allegro ;)
R
Rosol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Rosol »

ja w golfie mk2 1.6 miałem założony tłumik od mk3 1.9 tdi,dawał troszkę głośniej niż seryjny,za nowy dałem 110 PLN
Tu jest wszystko...
http://www.vwpolo-info.de/Home
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

dogu18 zagadaj do Jacoo bo on właśnie skapitulował i założył serię :grin: i ma kompletnego Asmeta TDI po małym przebiegu na sell. Dźwięk jest fajny, ale raczej na krótką metę bo one mają taki wnerwiający rezonans ok 3000-3500rpm (i u Jacka w 1.4 8v i u Tofika w 16V jest to samo). Ja mam u siebie serię od 1.6 16v cordoby czyli tylko grubsze rury i jest coś pomiędzy cienką serią a TDI - mi się podoba ;)
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Borek""]dogu18 zagadaj do Jacoo bo on właśnie skapitulował i założył serię :grin: i ma kompletnego Asmeta TDI po małym przebiegu na sell. Dźwięk jest fajny, ale raczej na krótką metę bo one mają taki wnerwiający rezonans ok 3000-3500rpm (i u Jacka w 1.4 8v i u Tofika w 16V jest to samo). Ja mam u siebie serię od 1.6 16v cordoby czyli tylko grubsze rury i jest coś pomiędzy cienką serią a TDI - mi się podoba ;)[/quote]

dzięki za rade:) a ten z Cordoby to się normalnie mieści pod polo??

teraz mi gwoździa wbiliście:/
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

No tak nie do końca bo o ile środkowy jest taki sam to w końcowym trzeba przespawać końcówkę i wieszaki oraz uciąć rurę i ustawić ją pod ciut innym kątem. Trochę ujowo i drugi raz bym tak nie zrobił, ale nie miałem wtedy kasy na nic lepszego i kupiłem Polmostrów od Cordoby. Dużo lepszym wyjściem jest zakup serii od 6n 1.4 AFH/1.4 AUB, bo to też są grubsze rury 50mm, ale to już droższa impreza bo zamiennik robi tylko Bosal no i trzeba te prawie 500zł za komplet położyć
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

aha to chyba jutro z tłumikazem pogadam może coś doradzi.
R
Rzychu1
Newbie
Newbie

Post autor: Rzychu1 »

Myślę, że nikt się nie obrazi jak zadam tu swoje pytanie. Jaki polecicie cały układ wydechowy do polo 1.4 AEX ?
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

A do 1,6 AEE? Drażni mnie mój z racji pewnej łączówki i wypadało by się rozejrzeć za czymś nowym.
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Powiem Co ja założyłem u tłumikarza.

kat został potem jest środkowy i końcowy Walkera. Powiem tak jest Fajnie:D:D trochę pohałasuje ale tak to cisza:D:D
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

Witam, mialem polo 1,6 AEE wyciolek kata i srodkowy zamiast ori koncowego wszedl wlasnie z tdika z golfa III bylo glosniej ale bez przesady sam dzwiek nabral milego dolu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Ile Cie kosztował taki komplecik WALKER wyniósł?
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stalker5 »

Ja założyłem od TDI do 6n2 1.4 MPI i srednica rury jest prawie o 10 mm większa.. Kupiłem jakiś shit za 95 zł 1.4 TDI i w miare fajnie mruczy :) najbardziej poprawił się dźwięk na niskich obrotach
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”