Polo 9N, 2002, srebrny metallik. Częściowo lakierowany zanim go kupiłem, na pozostałych elementach widoczne rysy i zmatowienie lakieru. Proszę o poradę jaki zestaw zakupić aby odnowić lakier i czego używać w przyszłości do mycia / po umyciu.
Na pewno już o tym wcześniej było ale za długi ten temat, żeby czytać wszystko od pierwszej strony.
To lepiej przeczytaj, bo nagroda gwarantowana w postaci warna będzie...
Przez takich jak Ty wątek się rozrasta, bo sie komus nie chcialo przeczytać i trzeba po raz n-ty pisać o tym samym
krzychu20
Dobra, spokojnie, rozumiem problem. Niemniej jednak fajnie gdyby w pierwszym poście zebrać wszelkie konkretne porady i to by zaoszczędziło żmudnego przedzierania się przez kolejne strony tematu. Ktoś, kto się na tym zna, mógłby opisać konkretne zestawy, np. "zestaw do usuwania rys", "zestaw do mycia tradycyjnego", "zestaw do mycia na myjni bezdotykowej", "zestaw do polerowania ręcznego", "zestaw do polerowania mechanicznego", itp.
Jak najbardziej Ja pracowałem z Pro Polish 2 i złego słowanie powiem Co prawda jak na cleaner wymaga sporo wysiłku, ale i efekt daje. Ja być może niedługo wypróbuję Cherry Glaze
Pany zaproponujcie jakąś niedrogą mikrofibrę do pracy z QD :blind:
Dzisiaj mialem mały hardkor na masce z dotarciem QD+, a używałem tak jak dwa razy wcześniej tej takiej żółtej mikrofibry Eurow za piątaka i było ok :blush2:
Ja tam od Kuby biorę fibry i nie narzekam Mam czerwoną z Auto Glyma i żółtą Detailer's Preference. Obie dają radę Podbij do niego, to weźmie Ci na niedzielę