Witam zakupilem nie dawno polo 6n silnik 1.4 sprzedający mowil ze wymieniane było całe sprzegło jak dla mnie bardzo nisko bierze 1 cm od podłogi czy to wina linki jaka kupić do tego silnika/skrzyni
Jeśli masz linkę z samoregulatorem sprawdź czy da się odciągnąć linkę przeciwnie do ruchu podczas naciskania sprzęgła. Mechanizm samoregulacji powinien dać się odciągnąć.
Prosze o pomoc jaka to jest ta linka z regulacją ręczną do sprzęgła. u mnie tez sprzęgło bierze nisko ale nic nie zgrzyta i biegi wchodzą.
Mam polo 1.0 97r.
Prosze o pomoc. Mam polo 1.0 97r Szukam linki sprzęgła do niego al reg manualnie.
Jestem świeżo po wymianie sprzęgła. Wczesniej łapano przy samej gorze, teraz łapie od dołu i uważam że jest super. Linka takze jest nowa ale juz z regulacja. Myśle że sprzeglo bierze w dobrym momencie musisz sie przyzwyczaic.
Dziś wymieniłem sprzęgło i mam taki problem mam linkę z ręczną regulacją i musiałem całkiem rozkręcić regulator(wydłużyć pancerz) żeby sprzęgło wyprzęgało, ale i tak łapie zaraz przy podłodze, Wcześniej miałem ją skręconą w połowie i wysprzęglało mniej więcej w połowie skoku "homoseksualisty".
co jest nie tak??? czy linka jest nie właściwa czy wszystko jest ok???