[6n2] Jakie opony do Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzysiek_
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Jakie opony do Polo

Post autor: Krzysiek_ »

Witam wszystkich
Przymierzam się do zakupu opon 195/50/R15 do Polo 6n2 1,4MPi i tak zastanawiam się jakiego producenta wybrać gdyż nowe oponki można dostać już od 150 zł za sztukę w Norauto niestety to chińskie opony czy może lepiej używane jakiegoś znanego producenta. Może ktoś z was ma takie opony w dobrym stanie do sprzedania? Mam na myśli opony letnie.
A może ktoś szuka opon 205/50/R15 bo takowe posiadam do sprzedania
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""Krzysiek_""]zastanawiam się jakiego producenta wybrać gdyż nowe oponki można dostać już od 150 zł za sztukę w Norauto [/quote]
z najtanszych sensownych propozycji:
http://www.opony.com/opony/57036_toyo_px4.html
Lepiej dolozyc do tych chinskich po 150 zl/szt i kupic normalne opony po 166 - przesylka za free
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Popieram baziego - lepiej dołożyć niewiele a mieć normalne opony niż chinole z plastiku - jak nie wierzysz popatrz na jakikolwiek test opon chinole zawsze są na ostatnim miejscu.
Popatrz na allegro - Barumy Bravurisy masz już od 155 zł/szt.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
a
andreus
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: andreus »

ja u siebie w 6n2 1.4 przejezdzilem 3 lata na daytonach 185/55/14, zadnych zastrzezen do nich, tansze od markowej konkurencji, technologicznie ponoc ok, w praktyce nie moge nic zarzucic, zuzywanie normalne, glosnosc normalna, ciezko mi powiedziec jak z hamowaniem - nigdy tego nie mierzylem :) jeszcze raz bym je kupil bez wahania
m
maly2001
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maly2001 »

uniroyal rainsport 2 polecam mam na przodzie i jest pieknie na tył wrzuciłem danlopki sp sport polecam.moze troche kosztuja ale to jest bezpieczeństwo....
u
undef
Newbie
Newbie

Post autor: undef »

Odświeżę temat, jakie letnie opony polecicie do Polo 6n2 2001 1.4mpi?
m
mates86

Post autor: mates86 »

[quote=""undef""]Odświeżę temat, jakie letnie opony polecicie do Polo 6n2 2001 1.4mpi?[/quote]

Jakie chcesz założyć felgi? Chcesz żeby były komfortowe, czy może ładnie wyglądały? Bierzesz pod uwagę opory toczenia i ich skutki?
u
undef
Newbie
Newbie

Post autor: undef »

Mają być bezpieczne, dobrze trzymać drogi przy optymalnych oporach toczenia, będą na stalówkach, wygląd kompletnie nie ma znaczenia. Najważniejsza funkcjonalność i cena w granicach 900 zł za komplet. Felgi 13.
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

Post autor: gokart »

[quote=""Krzysiek_""]Witam wszystkich
Przymierzam się do zakupu opon 195/50/R15 do Polo 6n2 1,4MPi i tak zastanawiam się jakiego producenta wybrać gdyż nowe oponki można dostać już od 150 zł za sztukę w Norauto niestety to chińskie opony czy może lepiej używane jakiegoś znanego producenta. Może ktoś z was ma takie opony w dobrym stanie do sprzedania? Mam na myśli opony letnie.
A może ktoś szuka opon 205/50/R15 bo takowe posiadam do sprzedania[/quote]

Ja mam ten rozmiar co chcesz kupić powiem tak mam firestone z200 czy jakoś tak i na suchym ok na mokrym średnio lubi tył odjechać a po śniegu nie można jeździć lepiej pójść pieszko :grin:

Kumpel ma toyo tyle, że 185 i przez cały rok jeździ na nich nawet głębokie sniegi nie straszne lepsze niż niejedne tanie zimówki się zachowują. Ale za 150 zł nie dostaniesz nówki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”