miganie lampki od oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czesio
Raczkujący
Raczkujący

miganie lampki od oleju

Post autor: czesio »

jaka przyczyna może być ???????

miga lampka od oleju sprawdzam bagnet i jest ok tak jak powinno być co ta lampka może jeszcze oznaczać
w
witoldo235
Newbie
Newbie

Post autor: witoldo235 »

sprawdź może przewodu od czujnika, może któryś się poluzował albo jest zanieczyszczony:)
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

czesio
Dawno wymieniałeś olej ?ktoś z chłopaków z forum miał taki problem, a powodem był zapchany filtr oleju.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Ćiśnienie oleju jest już małe czyli może pompa ciśnienia oleju pada albo co gorsza silnik już ma spore luzy na panewkach, hydrauliczne regulatory zaworów lub ma sporo przejechane ile ? albo olej rzadki do wymiany,czujnik ciśnienia oleju sprawdzić.Pisze tak bo coś słabo opisałeś problem :grin: olej mam a placki na patelni mi sie nie smażą :grin:
więc podaj więcej szczegółów czy podczas jazdy ? silnik ciepły czy zimny ? na obrotach czy na wolnych obrotach ? no ale nie ja tu jestem pytającym :talkative:

[quote=""czesio""]jaka przyczyna może być ???????

miga lampka od oleju sprawdzam bagnet i jest ok tak jak powinno być co ta lampka może jeszcze oznaczać[/quote]
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

Mi lampka migała gdy wjechałem w kałuże i woda dostała się pod pasek wielorowkowy i się ślizgał, wspomaganie nie działało, obrotomierz spadał i po chwili migała właśnie ta lampka, sprawdź może na początek przewody tak jak pisał witoldo235.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”