Na moje oko jakieś 0,2-0,3 l w dół w stosunku do dystrybutora. Ale do tego przekłamuje jeszcze prędkościomierz o co najmniej 5% w górę względem GPS, nie wiadomo ile przekłamuje dystrybutor, więc nie ma sensu bawić się w aptekę
chyba nie da się tego tak ustalić, spróbuj wynormować - tankujesz jeździsz, potem znów tankujesz do pełna i na podstawie przejechanych kilometrów i wlanego paliwa będziesz miał dokładny średni wynik, najlepiej prowadzić przez kilka tankowań
Najmniej przekłamuje dystrybutor, o ile w ogóle. To są urządzenia okresowo testowane zgodnie z normami normalizacyjnymi i muszą być super dokładne, inaczej to łamanie prawa. Prędkościomierze natomiast w każdym aucie są specjalnie tak ustawiane żeby pokazywały trochę większą prędkość, zazwyczaj rzędu ok 3km/h, a co do GPS to jest to najdokładniejszy pomiar. Oczywiście zależy czy nie gubisz sygnału itd., ale wszelkie pomiary prędkości np do bicia rekordów są właśnie mierzone za pomocą GPSów. Nawet taki w telefonie jak jest dobry program nie będzie dawał znacząco różniących się wyników od tych z GPS do mierzenia prędkości za 2000zł. Różnica jest taka, że te droższe mają atesty i ich pomiary są 'na papierku' uznane za wiarygodne.
[quote=""krzys64""]Dzisiaj zatankowałem 30 litrów paliwa na BP mimo że wskaźnik pokazywał że jest jeszcze 3/4 w baku.
Moje Polo ma 120 litrowy zbiornik :yahoo:[/quote]