[6n] Mrugajaca kontrolka recznego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kml11
Newbie
Newbie

[6n] Mrugajaca kontrolka recznego

Post autor: kml11 »

Mam problem z migajaca kontrolka hamulca recznego.Mruga podczas jazdy i czasami podczas postoju.Czy w polo 19 tdi sa czujniki zuzycia klockow? Czy to moze byc powod?Dodam ze poziom plynu hamulcowego w normie.Prosze o pomoc
L
Lynn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Lynn »

Naprawde było mnóstwo tematów o kontrolce ręcznego. Uzyj wyszukiwarki.

A poziom płynu hamulcowego sprawdź jeszcze raz dokładnie. Juz było kilku takich, co mowili, ze maja dobry poziom, a okazywało się, ze jednak dolanie pomogło.
Obrazek
k
kml11
Newbie
Newbie

Sprawdze jeszcze raz ten plyn.i napisze co i jak.Czytalem inne posty ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi czy moze to byc spowodowane od klockow.Czy sa tam czujniki jakies?
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

musisz sprawdzić czy od klocków wychodzi kabelek
ale jak już się dotrze do czujnika blaszki to będzie świecić nonstop a nie migać
a jeżeli świeci się mrugając i to bez reguły to niesprawdzaj poziomu tylko od razu dolej płynu

[quote="Lynn"]Juz było kilku takich, co mowili, ze maja dobry poziom, a okazywało się, ze jednak dolanie pomogło.[/quote]

dobrze mówi
k
kml11
Newbie
Newbie

Dziekuje wam bardzo!Faktycznie w zbirniczku plynu bylo tak prawie max ale dolalem no i zgasło:) jeszcze raz dziekuje
e
endriu38
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: endriu38 »

Tak czujniki zmieniłem i po jakimś czasie znów się pali abs i czerwony wykrzyknik i piszczy 3 razy płyn zalany pod korek
b
biochemik
Newbie
Newbie

Post autor: biochemik »

a no właśnie mam u siebie to samo. hamulce naprawione, płyn jest.
abs świeci na bursztynowo a vag pokazuje błąd 668
może ktoś się spotkał z czymś podobnym?
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

napisze jak u mnie bylo...po zapaleniu auta i ruszeniu i przekroczeniu predkosci 20km/h zapalała sie kontrolka recznego i 3 piski i kontrolka dalej mrugała co sie okazało szczeki tylnie do wymiany ;) acha wyczytalem gdzies na jakims forum vw ze jak sa mrozy to rozne rzeczy z ta kontrolna sie dzieja.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
b
biochemik
Newbie
Newbie

Post autor: biochemik »

właśnie wymieniłem szczęki, tarcze, klocki i przednie czujniki abs. wszystko wskazuje, że umarło sterowanie pompy abs. chwilowo się naprawiło ale najdalej za dwa tygodnie pewnie znów będzie piszczeć, więc pola będzie droższa o kolejne dwie stówki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”