Mam problem z migajaca kontrolka hamulca recznego.Mruga podczas jazdy i czasami podczas postoju.Czy w polo 19 tdi sa czujniki zuzycia klockow? Czy to moze byc powod?Dodam ze poziom plynu hamulcowego w normie.Prosze o pomoc
Naprawde było mnóstwo tematów o kontrolce ręcznego. Uzyj wyszukiwarki.
A poziom płynu hamulcowego sprawdź jeszcze raz dokładnie. Juz było kilku takich, co mowili, ze maja dobry poziom, a okazywało się, ze jednak dolanie pomogło.
Sprawdze jeszcze raz ten plyn.i napisze co i jak.Czytalem inne posty ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi czy moze to byc spowodowane od klockow.Czy sa tam czujniki jakies?
musisz sprawdzić czy od klocków wychodzi kabelek
ale jak już się dotrze do czujnika blaszki to będzie świecić nonstop a nie migać
a jeżeli świeci się mrugając i to bez reguły to niesprawdzaj poziomu tylko od razu dolej płynu
[quote="Lynn"]Juz było kilku takich, co mowili, ze maja dobry poziom, a okazywało się, ze jednak dolanie pomogło.[/quote]
a no właśnie mam u siebie to samo. hamulce naprawione, płyn jest.
abs świeci na bursztynowo a vag pokazuje błąd 668
może ktoś się spotkał z czymś podobnym?
napisze jak u mnie bylo...po zapaleniu auta i ruszeniu i przekroczeniu predkosci 20km/h zapalała sie kontrolka recznego i 3 piski i kontrolka dalej mrugała co sie okazało szczeki tylnie do wymiany acha wyczytalem gdzies na jakims forum vw ze jak sa mrozy to rozne rzeczy z ta kontrolna sie dzieja.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
właśnie wymieniłem szczęki, tarcze, klocki i przednie czujniki abs. wszystko wskazuje, że umarło sterowanie pompy abs. chwilowo się naprawiło ale najdalej za dwa tygodnie pewnie znów będzie piszczeć, więc pola będzie droższa o kolejne dwie stówki