założę springi to wlecą foty,ale jeszcze trochę zejdzie bo miałem wymienić skrzynię tylko i glebę włożyć ale jak zawsze przy okazji wyszło parę innych rzeczy do roboty...
[quote="Rosol"]Ok,dzięki.A skoro montowali je do diesla to ona jest jakaś mocniejsza? więcej może wytrzymać niż atv z g40 którą dotychczas miałem?[/quote]
Nie mam pojęcia ja jestem zwolennikiem tylko AHD moim zdaniem najlepsze skrzynie.
Prace postępują,powoli ale dokładnie i skutecznie
a tak mi półosie przebudowały obudowę skrzyni..
i dalej sprzęgło z wierzchu po roku intensywnej jazdy,i sytuacja mojej zdrowej budy pod spodem...
Takie tam na kanale
oliwa z pierwszego tłoczenia oczywiście,jak fabryka nakazuje ,w silniku elf to i w skrzyni też
Ostatnio zmieniony 17 mar 2013, 0:54 przez Rosol, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo intensywnie jeździłem wszędzie,tryb sport głównie i luzy się pojawiły na dyferencjale (łożyska) w efekcie z tego co wywnioskowałem przy gwałtownym przyspieszeniu/puszczeniu gazu cofało półosie...byłem przygotowany na to że ta skrzynia tak skończy...mechanik powiedział że nie ma prawa działać,a padła dopiero rok po diagnozie..(tak po cichu to już trzecia skrzynia pięciobiegowa w moim polo)
POTRZEBUJĘ WIĘCEJ MOCY
(w skrzyni)
:bb:
Katować a KATOWAĆ to różnica,jeżdżę że tak się wyrażę dynamicznie,ale raczej nie zawsze,bo to nie bolid,a skrzynie to jak do tej pory trafiałem słabe z natury,bo raczej niemożliwe żeby w zdrowej skrzyni mi półosie takie doły porobiły,choćby nie wiem jaki kat jeździł.
a gdybym namieszać chciał trochę w przełożeniach,to znaczy w skrzynie z 1W wsadził piąty bieg i może trzeci z tej skrzyni 8p? wiem wiem,dużo zabawy ale czy warto?
jest to wykonalne ale bedziesz miał trójkę bardzo zbliżona do czwórki a piątka to juz inna bajka
ja złorzyłem skrzynie z 1.0 a piątke dałem z 8p i ci powiem że do czwartego biegu szatan i piątka daje rade
To w CEG wrzucę piątkę z 8p i będzie git,innych na razie nie ruszam,zobaczymy jak radzi..macie jakieś wskazówki co do tego zabiegu? na co najbardziej uważać?
zdobyłem skrzynię 8p i rozpołowiłem ją w celu zmiany przełożenia 5tego biegu..
odpuściłem ponieważ obawiam się że nie dam rady sam tego ogarnąć,nie jestem mechaniorem.Wrzucę skrzynię CEG a 8p będzie w zapasie...
całą skrzynie nie trzeba rozkładac żeby przełorzyc piątke ,piantka te tylko te tryby za dekielkiem metalowym w skrzyni tylko dwa trybiki jak cos to pytaj ja rozkładam skrzynie w drobny mak i składam :piwo: