[6N] nie świeci podświetlenie zegarów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raf7
Początkujący
Początkujący

[6N] nie świeci podświetlenie zegarów

Post autor: raf7 »

Przełącznik świateł chyba działa, bo świecą sie np. kontrolki szyby, awaryjnych, poduszki, ściemniacz także reaguje, no ale jest ciemnia, świeci się tylko zegar i wyświetlacz przebiegu, wymieniłem te 2 górne żaróweczki w zielonych oprawkach (żaróweczki były przylutowane do styków, trzeba je było oberwać) na nowe i nadal jest ciemno, w etce znalazłem obrazek i wywnioskowałem, że do podświetlenia zegarów ida 2 szt. żaróweczek 2W, a do kontrolek 1.1W, nie ma tam tylko zaznaczonych tych 2 górnych.
Jako, że w sklepie mieli tylko 1.1W to takie włożyłem, czy nie są one za słabe i tu może leżeć problem ze brakiem podświetlenia? W tej chwili jeżdże na czuja, ale długo się tak nie da, nie widząc przysłowiowej prędkości, obrotów, wskazań temperatury czy ilości benzyny w baku. Szukałem gdzieś schematu licznika do Polo 6N z przed liftu z rozpiską żaróweczek, ale nigdzie takiego nie ma. Rozumiem, że te górne zielone odpowiadają za podświetlenie całkowite zegarów, a te środkowe 2 umieszczone symetrycznie w poziomie w pomarańczowej oprawce to podświetlenie zegara i wyświetlacza, czy się myle?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”