[6R] Zestaw wskaznikow-rysy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

[quote="minowako"]Witam, najlepsze są husteczki nawilżane do kokpitów, wiem bo sprawdzałem u mnie żadnej ryski!!!!!!!!
[/quote]

Z tego co sam zauważyłem to środki typu plak (tłuste- a wnioskuje że te chusteczki są czymś takim nawilżone) maskują tylko ryski na "szybce" licznika.
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

[quote="Toto"]w celu likwidacji rys polecam SwirlX od Megsa...środek do polerowania plastików klarownych[/quote]

A czy ta szybka nie jest pokryta powloka antyrefleksyjna?I nie spoleruje sie?
Awatar użytkownika
miba
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: miba »

To taka "legenda ludowa", nie zauważyłem jakiejkolwiek powłoki na zegarach czy to w 6n2, czy w 9n3, czy w 6R.
Obrazek
m
minowako
Newbie
Newbie

Post autor: minowako »

Panowie i Panie, źle mnie zrozumieliście. Nie twierdzę, że husteczki do kokpitu maskują czy nawet likwidują ryski bo to nie możliwe. Stwierdziłem fakt, a sugerowałem się swoim doświadczeniem, iż czyszczenie tej legendarnej szybki husteczkami zapobiega powstawaniu rysek, które tak bardzo szpecą zestaw wskaźników. Mam auto 4 miesiące i co tydzień czyszczę wspomnianą szybkę husteczkami i nie mam żadnych rysek. Husteczki te są wykonane z bardzo delikatnego materiału a dodatkowe nawilżenie zmniejsza fizyczne tarcie do wartości minimalnych (fizyka). :talkative:
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

[quote="miba"]To taka "legenda ludowa", nie zauważyłem jakiejkolwiek powłoki na zegarach czy to w 6n2, czy w 9n3, czy w 6R.[/quote]
Raczej sprobuje na starszej cytrynce,bo moze legenda ludowa sie sprawdzi i sie wpienie.
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

[quote="zaako"][quote="miba"]To taka "legenda ludowa", nie zauważyłem jakiejkolwiek powłoki na zegarach czy to w 6n2, czy w 9n3, czy w 6R.[/quote]
Raczej sprobuje na starszej cytrynce,bo moze legenda ludowa sie sprawdzi i sie wpienie.[/quote]

Nie sprawdzi się ;) :good:
m
mates86
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Są jeszcze pasty do polerowania szyb reflektorów z pexi to możesz spróbować taką pastą. Ja w swoim 6n2 nakładam plaka a później poleruję i nie ma śladów rys czy smug.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Mówisz o plaku do deski rozdzielczej?
m
mates86

Post autor: mates86 »

[quote="zaako"]Mówisz o plaku do deski rozdzielczej?[/quote]

Tak chodzi mi o plak do deski rozdzielczej.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Panowie, ja polerowałem szkiełko w 9N3 za pomocą specyfiku z allegro.

Ogólnie można je dopolerować. Niestety w 9N_ trzeba rozebrać licznik przez manipulator. Przeszkadza on w polerowaniu.

Ogólnie sprawa ma się tak, że trzeba z nim uważać. Szkiełka niczym nie wycieramy. Trzeba je odkurzyć najpierw z miotełką lub pędzelkiem. Ja mam takie dziwne ustrojstwo na kijku z frędzlami do wnętrza.
Jak się pozbędziemy kurzy itp to można je umyć.
Awatar użytkownika
miba
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: miba »

[quote="kuci5"][quote="zaako"][quote="miba"]To taka "legenda ludowa", nie zauważyłem jakiejkolwiek powłoki na zegarach czy to w 6n2, czy w 9n3, czy w 6R.[/quote]
Raczej sprobuje na starszej cytrynce,bo moze legenda ludowa sie sprawdzi i sie wpienie.[/quote]

Nie sprawdzi się ;) :good:[/quote]

oj zaako :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”