Witam wszystkich ! Podczas naprawy mechanizmu podnoszenia tylnej szyby w VW POLO zrobiłem w PDF manual jak to ogarnąć nie wydając na używany mechanizm od 50 do 120zł, bo po tyle są na allegro. Może komuś się przyda taka porada, niestety nieznalazłem dobrego rozwiązania na forum. Manual do ściągnięcia z http://chomikuj.pl/szmic, umieściłem go na chomiku bo uważam że wygodniej jest ściągnąć na dysk z mozliwością korzystania w dowolnym miejscu bez uzycia internetu - np. z laptopa w garażu lub ewentualnie wydrukować. Pozdr.
Przenoszę do Manuali, ale pasowałoby zrobić cały temat z opisem i zdjęciami.
Cały opis i zdjęcia są zawarte w manualu w pliku PDF a powyżej wyjaśniłem dlaczego taki manual jest lepszy niż zrobiony bezpośrednio na forum z którego mogę skorzystać tylko w domu.
Kolego a co mam poprawiać, chyba jasno napisałem o co mi chodzi. Gotowy PDF jest chyba łatwiejszy w korzystaniu niz manual na stronie. Nie chcesz nie wchodź na chomika i nieściągaj nikt Cię nie zmusza. Chciałem pomóc innym a stwarzacie jakieś problemy.
Będzie kolego Radek manual o przedniej elektrycznej szybie na moim chomiku (tak jak wszystkie inne moje manuale), jak się za nią zabiorę, czekam tylko na lepszą pogodę. Odpowiadam na twoje pytanie , różnica jest w całym mechaniźmie gdyż szyba jest większa i są dwie prowadnice (w tylnej całość chodzi na jednej prowadnicy i jednym ślizgu). Mechanizmy możesz pooglądać na allegro. Najmniejszy problem jest z przednią szybą manualną a ślizgi szyby lub rolkę prowadzącą linkę można kupić bez problemu w sklepie za parę groszy. Gorzej z zerwaną linką ale też widziałem zestawy naprawcze. U mnie tylko słychać jak zaczyna pracować silnik a szyba stoi w miejscu, dodatkowo w tym czasie jak auto jest zapalone podczas naciśnięcia przycisku opuszczania szyby zaczynają na chwilę skakać obroty, takie obciążenie.