[6n2] Polo 1.4tdi szarpie podczas przyśpieszania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kolski
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kolski »

Cześć, mam identyczne objawy. Dziś, auto przy jeździe na autostradzie kilka razy szarpnęło jak by nie dostawało paliwa, potem brak mocy. Przy ruszaniu na 1 i 2 szarpie, wydaje się gdy dodać gazu to by zgasł. Na postoju silnik wpada w rezonans, telepie. Generalnie brak mocy. Filtr paliwa był wymieniany w listopadzie wraz z olejem, ale to dane od poprzedniego właściciela. MOże znów się zapchał.
Boję się ze to coś z pompowtryskami. Sprawdzę przepływkę i kable.
Jeszcze coś?
:niewiem:

EDIT: Auto zrobione, błąd 18074: Zawór / dysza wtryskowa 1 obwod pradu obciążenia -N240. Okazało się, że spadł kabel z pompowtrysku, jak na razie auto jeździ, nie zapeszam. Rano jak jechaliśmy do pracy najechałem na niewidoczną hopke, poszliśmy w dół a potem do góry aż dobiło na sprężynach, może wtedy spadło ...
Podgiąłem styki. Jak były takie objawy szarpało silnikiem, aż się bałem o poduszki pod nim. Auto paliło na dwa gary, teraz OK.
Nasze 6N2
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

Po 2 latach samochód został naprawiony, jeździ super. Z tego co się dowiedział to komp wariował. Zostały wgrane nowe mapy czy tam soft i jest ok.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

[quote=""okinoi""]Po 2 latach samochód został naprawiony, jeździ super. Z tego co się dowiedział to komp wariował. Zostały wgrane nowe mapy czy tam soft i jest ok.[/quote]

Ale kit ktos Ci wcisnął.Szkoda nawet podejmowac polemike.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”