[6n] 13" -> 15" a spalanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""Jabolek""] 15 może być za duże[/quote]
Guzik prawda :) Opona 175/55 albo 195/45 i ogień :) Nie zmuli silnika, a będzie ładnie wyglądać :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Moim zdaniem to Twoja dziewczyna nie odczuje większej różnicy, może jedynie mocniej odczuje dziury bo będzie musiała mieć mniejszy profil. No i opona pewno droższa będzie. No chyba, że się ściga na torach, to zmienia postać rzeczy ;)

Nie wiem co to za kondzior, ale jest chyba takim typem człowieka, który mimo tego, że głupio pisze dalej w to brnie. Ale co ja tam wiem.
Powodzenia w życiu osobistym.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

producent jaka opone poleca do 6nki ?
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Zależy na jaką felgę. Na 13" 155/70, na 14" 185/55, a na 15" 195/45. Odpowiedników można szukać na szeroką skalę :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""JuStIcE""]Zależy na jaką felgę. Na 13" 155/70, na 14" 185/55, a na 15" 195/45. Odpowiedników można szukać na szeroką skalę :)[/quote]
Jeszcze nie wymieniłeś 175/65R13 :)
T
Tajg3r
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Najprościej sprawdzić na klapce wlewu. ;)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""JuStIcE""][quote=""Jabolek""] 15 może być za duże[/quote]
Guzik prawda :) Opona 175/55 albo 195/45 i ogień :) Nie zmuli silnika, a będzie ładnie wyglądać :)[/quote]

i kolejne brnięcie w temat, trzeba troszeczkę poskładać fakty, dziewczyna na pewno kupiła samochód jako pierwsze auto do nauki (dorżnięcia jak to się potocznie mówi), z autopsji wiem jak jeżdżą np moje siostry, co sezon mogły by być nowe felgi w ich samochodach z tego względu że "łapią" krawężniki itp. a stalówkę się wyklepie i dalej heja, nie mów mi że z 15" będzie lepiej wyglądać bo bez gleby bądź delikatnego obniżenia w cale nie wygląda dobrze, a 14 tu będzie optymalne pod względem estetycznym jak i ekonomicznym, silnik 1.3 jest naprawdę mułowaty i przy aplikacji 195/45 nie dość że będzie pływał w koleinach to i dodatkowo wzrośnie spalanie.
BTW. tym 1.3 tak naprawdę to strach wyprzedzać ...
E
Emejcz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Emejcz »

Dobra trochę odświeżę, bo nie ma sensu zakładać nowego tematu. Mam w moim 6n opony 175/65 r14. Czy w takim przypadku dużo mi będzie licznik km przekłamywał? Nawet nie tyle chodzi mi o prędkość co o nabijane kilometry gdyż chodzi mi o wyliczanie spalania.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

U mnie na takich oponach przekłamanie fabryczne znikało. Licznik pokazywał prawie idealnie. A na pewno 79km/h zgodziło się z suszarką ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”