(86c) raz pali raz nie, pompa, świece ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
konrado85

(86c) raz pali raz nie, pompa, świece ?

Post autor: konrado85 »

Witam, moje polo ostatnio zdechlo, od początku miało dziwne problemy, na początku wymieniłem filtr paliwa, chodził w. Miarę, za pierwszym razem gdy zaniemogl wyczyscilem 3 i 4 świece bo tam łatwiejszy dostęp, silnik to stary 1035cm 27 kw, o ruszył, postal dwa dni i znów nie palił, więc odkrecilem pokrywę filtry powietrza i przeczyscilem wszystkie świece, wymieniłem również zewnętrzną pompę paliwa ( odkrecilem stara i przykrecilem nowa, na 100% dobrze wezyki podpiete) i nic, tak jakby nie ssala paliwa. Dodatkowo gdy sciagalem pokrywę filtru powietrza ukazał sie gaznik (solex) z którego wystają jakieś dwie rurki do niczego nie podlaczone :shock: co może być? Jakieś pomysły? Od czego zacząć?

Wysyłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Co do wilgotności, to sporo prawdy w tym jest. Nie zaszkodzi zajrzeć pod kopułkę rozdzielacza, bo ja miałem właśnie tak, że nie chciał palić, nie wiedziałem co się dzieje. Zajrzałem właśnie do rozdzielacza, i było wilgotno, wysuszyłem sobie wszystko ładnie pięknie, i teraz nie mam problemu. Także mówię ze swojego przykładu. :)
T
Tajg3r
Kontakt:

Zaznaczyłem Ci na zdjęciu czerwoną strzałką gdzie masz rozdzielacz, tylko jeśli będziesz ściągał, to oznacz sobie najlepiej przed ściągnięciem przewodów gdzie który był, bo będzie potem ałała. :grin:

Obrazek

I zdjęcia dawaj w miniaturkach, bo zaraz Cię Krzysiek opierdzieli. :grin:
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Post autor: wladzik44 »

Miejsce które zaznaczyłeś to dźwignia sprzęgła?!Jeśli masz rocznik 94 to raczej nie na Solexie,chyba że "składak"?!Miałem kiedyś 86c z gaźnikiem Solex ale silnik był 1098 poj.o oznaczeniu HB.Wrzuć fotkę całego silnika ,lub gaźnika.
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

OK.tak właśnie.Kurcze,,,,starsze od mojego :agresyw: Posprawdzaj wszystkie świece,kable WN (podstawa)i jeśli się nie mylę to aparat zapłonowy jest jeszcze na przerywaczu,pompka paliwa po lewej stronie silnika(patrząc z przodu)
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Mój jest 86r,też palił,ale w końcu zaczęło go zalewać.Wymieniłem świece(masakra) kable(to samo) teraz na dotyk.Po zimie wychodzą wszystkie usterki.Ja sprawdzałem kable ręką,nie kopały a jednak auto teraz super :-D
T
Tajg3r
Kontakt:

Sprawdź tak jak Ci pisałem wyżej - kopułkę, palec, przewody WN, najprawdopodobniej wina leży tam. A jak długo kręciłeś, to aku się rozkraczył. ;) Zależy ile Ah masz i w jakim stanie. ;)
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Zakręć rozrusznikiem to będziesz wiedział?
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

No to rozrusznik,musisz chyba zabrać się poważnie za Polówkę,jak masz zdrową blachę to trzeba zadbać o autko?!
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Jak to jest HB silnik to mam taki rozrusznik i jest dobry,sprawdzę go jutro.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”