[9N3] Pokrętła nawiewów z 6R do 9N3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[9N3] Pokrętła nawiewów z 6R do 9N3

Post autor: jhosef »

Witajcie koledzy.

Miałem wrażenie, że gdzieś już to widziałem ale szukałem wczoraj kilka godzin i nie znalazłem.

Podobają mi się pokrętła nawiewów w 6R z drapanym aluminium. Jak oglądałem nową dla dziewczyny to na moje oko miały ten sam wymian jak w 9n3. Chciałem je zamienić, może nawet z włącznikiem świateł.

Moja ETKA jest starawa więc nie mogę sprawdzić numerów części do 6R ale jesli ktoś mógłby mi podać to byłbym wdzięczny.

I tu pojawiają się pytania:
1. Czy te pokrętła mają taki sam rozmiar i sposób montażu? Chodzi mi o same pokrętła, nie cały panel to tem wiem, że jest niezamienny.
2. Jak demontuje się te pokrętła? ETKA podaje dla 9N_ jako oddzielne części ale wczoraj metoda siłowa nie przyniosła rezultatu.
3. Czy włącznik świateł z 6R pasuje P&p do polo 9n3?

Edit: Włącznik już wiem. Prawie pasuje. Inna jest kostka. Trochę trzeba porzeźbić. Szczegółów się dowiem i napiszę dla ogółu.
b
brati85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brati85 »

Powiem szczerze że też rozglądałem się za takimi przełącznikami. Jak będziesz coś więcej wiedział to chętnie poczytam :)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Mały update:

Pokrętła z Polo 6R można zamówić ale czas oczekiwania jest nieco dłuższy bo nie ma w polskim magazynie.

Koszt za 2 duże i jedno mniejsze to około 140 zł. Większe są po około 40, mniejsze 60. Wiem już jak je zdjąć. Wczoraj ściągnąłem panel i zerwałem je metodą siłową. Schodzą razem z obwódka, która je trzyma.
Ba nawet udało mi się je założyć ponownie :crazy:

Na razie pewnie nie kupię bo remontuje mieszkanie i nie mam czasu (niestety muszę się osobiście stawić w ASO).
Postaram się jak najszybciej zdobyć informację odnośnie włącznika świateł.

Update 2:
Włącznik świateł powinien pasować p&p. Przeróbka jest konieczna w przypadku chęci założenia do golfa lub jetty. Inne złącze jest w tym wypadku. Dużo mniejsze. Na 100% odpowiem jak będę miał włącznik nowy. Na razie brak funduszy i czasu.
Awatar użytkownika
bati
Początkujący
Początkujący

Post autor: bati »

Okopie trochę temat :blush2:

Czy pokrętła regulacji nawiewu z polo 6R (2 duże i jedno małe) z chromowanymi obwódkami będą pasowały do nawiewów w Lupo :niewiem:
W Lupo i Polo 6N2 to chyba to samo będzie rozmiarowo :grin:
Mógłbym ktoś podać symbole tych pokręteł ? One są na wcisk ?
Ktoś już próbował robić taką podmianę ?

Włącznik świateł z 6R powinien pasować P&P (bez żadnych przeróbek wtyczki) do 6N2/Lupo o symbolu włącznika zaczynającego się od 6R0xxxxxxx
VW LUPO

http]
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Pokrętła z 6R pasują do 9N3 co można zobaczyć w moim temacie. Montaż w sumie banalny.
Właściwie to cały panel jest niemal identyczny. Zatrzaski nawet pasują na maskownicę z 9n. Inne są przyciski.
Całego panelu nie zakładałem. Tylko pokrętła. Pewnie by zadziałał bo jest ze starego typu Climatica, czyli półautomatu. W późniejszych rocznikach Climatic to zwykły manual.
Włącznik pasuje z Upa, 6R. Nie pasuje z Golfa, Tiguana, Passata.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""bati""]Okopie trochę temat :blush2:

Czy pokrętła regulacji nawiewu z polo 6R (2 duże i jedno małe) z chromowanymi obwódkami będą pasowały do nawiewów w Lupo :niewiem:
W Lupo i Polo 6N2 to chyba to samo będzie rozmiarowo :grin:
Mógłbym ktoś podać symbole tych pokręteł ? One są na wcisk ?
Ktoś już próbował robić taką podmianę ?

Włącznik świateł z 6R powinien pasować P&P (bez żadnych przeróbek wtyczki) do 6N2/Lupo o symbolu włącznika zaczynającego się od 6R0xxxxxxx[/quote]
niestety nie pasują...TOFIK_6n2 przerabiał temat i wymiary się nie pokrywają, trzeba rzeźbić jeśli już :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
bati
Początkujący
Początkujący

Post autor: bati »

[quote=""Toto""]niestety nie pasują...TOFIK_6n2 przerabiał temat i wymiary się nie pokrywają, trzeba rzeźbić jeśli już :)[/quote]

Tofik wywołany do tablicy :grin: :blush2:
a dużo jest tej rzeźby ? :blush2:
VW LUPO

http]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”