[6n2] kontrolka tylnej klapy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Da sie, pare razy tak robilem.
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
drifter
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drifter »

tak jak pisze Marianoo jasne że się da ale demontaż tapicerki klapy to tylko dwie śrubki więc żaden problem z tym
A
AvBlack
Newbie
Newbie

Post autor: AvBlack »

Jak się okazało mikrostyk działa z tym że w sytuacji gdy sam zamek zamknę palcem lub wkrętakiem, natomiast gdy zamykam klapę kontrolka pali się jakby klapa była otwarta.
Macie jakieś pomocne sugestie, rady ?
Awatar użytkownika
szmic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szmic »

Wg mnie masz uszkodzony włącznik klapy, jak wyciągnąłem swój i rozebrałem to brakowało styków. Pełny manual w PDF jak to zrobić masz na http://chomikuj.pl/szmic . Może to Ci pomoże
Awatar użytkownika
kolski
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kolski »

U mnie w mikrostyku ugniły 2 blaszki, dorobiłem, przylutowałem. Trzeba dobrać fajną elastyczną blaszkę. Szmic podszedł do tematu z innej strony, ja stary modelarz-elektronik ;-) dałem radę je odrestaurować. Działa.
Z tylnej klapy to muszę zrobić/udrożnić spryskiwacz. :-) - to przez niego blaszka ugniła ;-) płyn zamiast na szybę, to do środka się leje.
Nasze 6N2
Awatar użytkownika
szmic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szmic »

Dzięki kolego za starego modelarza. Widzę że przejrzałeś mój poradnik, próbowałem dorobić takie styki w ten sam sposób jak opisałeś ale niestety wzrok juz nie ten co 20 lat temu, prościej i szybciej było włożyć mikrowłącznik, myślę że wytrzyma dłużej niż lutowany styk. Ponadto wszytkie prace, które wykonuję przy samochodzie staram się opisywać w manualach w PDF i wg mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie, zawsze można skorzystać z takiego manuala biorąc laptopa do garażu bez konieczności użycia internetu w przeciwieństwie do tych wykonywanych bezpośrednio na forum. Niestety więcej manuali mam do opla astry h i merivy którymi jeżdżę niż do vw polo (nowy zakup), ale myślę że z biegiem czasu przy następnych pracach uzupełnię chomika o nowe manuale. pozdr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”