Witam mam problem z biegami a mianowicie 1,2,3 no i wsteczny. Ciezko i to bardzo ciezko wchodza. Podczas wrzucania wstecznego slychac chrobotanie. natomiast jak wrzuce jedynke rusze chce wrzucic 2 ciezko wejsc na luz. Takie sytuacje zaczely sie pojawiac od wczoraj. Czasami biegi wchodza ok a czasami wlasnie sa takie problemy. Obstawiam sprzeglo ale nie jestem pewny nie bylem jeszcze u mechanika bo poprostu nie mialem kiedy. Czy ktos wie czy to moze byc koncowka sprzegla albo jakas tarcz sprzegla czy znowu skrzynia sie sypie? Czego sie bardzo obawiam :banghead:
Dodam jeszcze ze dzis stanalem pod domem odpalilem auto , sprzeglo do konca i próbowałem wrzucic 1 podczas próby bylo slychac dziwny dzwiek tak jakby podnoszace sie obroty ciezko to opisac . Stanalem na parkibngu czekajac na kobiete wrzucilem 1 i trzymajac sprzeglo bylol czuc delikatne szarpanie i drganie budy.
Wydaje mi się, że to wina sprzęgła. Ja miałem sytuacje, podczas jazdy był problem z biegami, na wyższy bieg było jeszcze znośnie, ale nie dało rady już w żaden sposób zredukować na niższy okazało się, że była to wina docisku.
no to zaraz bede patrzyl na linki dodatkowo czekam na odpowiedz jaki dokladnie olej zalac do skrzyni . i wymienie linke oraz olej przy okazji. a jeszcze jedno ciezko wymienic ta linke od sprzegla??
Strzel pare razy na postoju ze sprzegla na luzie prawdopodobnie samoregulator linki poszedl tak ze linka do zmiany tylko ori dobrze pracuje[/quote]
Tofcio niestety to nie byla linka okazalo sie ze mocowanie pedala sie ukruszylo i znajomy mechanik pospawal mi to na miejscu a przy okazji wymienil linke olej nowy polecany zaleje w srode jak aso mi go dostarczy. Sprzeglo teraz chodzi jak malina. dziekuje za wszelkie porady . temat mozna zamknac .
Jeszcze raz dziekuje zwlaszcza Tofikowi za jego cierpliwosc do mnie hehe