A jak obliczyc jakie opony nałozyc na 14 tak zeby wielkosc całego koła była mniej wiecej podobna do wielkosci takiej jak mam teraz
Dobra znalazlem taki kalkulator i wychodzi na to ze opona 175/55R15 rozni sie tylko -0.3% czyli taka opona na alu 15 smialo wejdzie do mojej polówki?
Pytam tak bo koszt opon to ponad 800zł do tego alu z 600-700zł wiec nie chce wywalic tyle kasy zeby lezało
Witam mates86 mam obecnie 185/60 r14 ET43 dałoby się to wysunąć by było na równo(chodzi mi o wysunięcie żeby było na równo z błotnikiem no i oczywiście żeby nie ocierało przy skręcie) pewnie będą potrzebne dystanse
[quote="endriu38"]Witam mates86 mam obecnie 185/60 r14 ET43 dałoby się to wysunąć by było na równo(chodzi mi o wysunięcie żeby było na równo z błotnikiem no i oczywiście żeby nie ocierało przy skręcie) pewnie będą potrzebne dystanse[/quote]
Spokojnie możesz to wysunąć ,ale żebyś nie przesadził:-) Potrzebne są dystanse ale nie wiem czy fajnie będzie to wyglądać:-)
Panowie poleci ktos jakies opony 14" letnie ?Polo 6N Hatchback W przystepnej cenie, jestem zielony w tych sprawach ale na lato planuje kupic jakies felgi 14" i stad prosba o pomoc w doborze opon. Z gory dzieki za pomoc
[quote="Rzychu1"]Panowie poleci ktos jakies opony 14" letnie ?Polo 6N Hatchback W przystepnej cenie, jestem zielony w tych sprawach ale na lato planuje kupic jakies felgi 14" i stad prosba o pomoc w doborze opon. Z gory dzieki za pomoc [/quote]