ecd dobrze się odezwałeś:) widać, że ze Świdnika blisko do Szczecina:) mam następujące kwestie:
1. Czyli są dwa przewody paliwowe? ten czarny i ten biały plastikowy?
2. Próbowałem już wypiąć ten czarny z zaczepu - ale on twardo tam tkwi - trzeba byłoby na chama pociągnąć do siebie - wiem teraz zimno jest - więc nie będę próbował.
3. Jak konkretnie się rozłącza przewód czarny a jak biały? bo są dwa w korytku - nie chcę na chama ciągnąc by coś zepsuć....
Ja zrobiłem jakiś miesiąc temu tak, że kupiłem w castoramie otulinę, ale mieli z grubszą ścianką. Otulina ma wzdłuż swojej długości rowek do nacięcia - rozciąłem ją - i nasadziłem pod zaczepem na czarny przewód i pchałem ją w dół aż do oporu, ale tylko na czarnym przewodzie... czasami się odzywa terkot, szczególnie gdy auto tak trochę pod górkę stoi.... to był jedyny sposób by nasadzić otulinę - bo przewody z zaczepów nie chciały wyjść i nie wiedziałem jak je rozłączyć......
Fakt - ścianka otuliny musi być cienka bardzo , by zaczep zaczepić na ściance korytka:) to zauważyłem....
ecd - zobacz jeszcze to -
http://www.eurofolimpex.pl/index.php?pr ... rod_id=216 to jest jedyna opcja, by ścianka była najcieńsza a nie ma opcji by średnica otuliny była mniejsza niż 1,5 cm, więc to jest jedyna możliwa opcja a średnica 1,5 cm spokojnie na przewód starczy.... nawet troszkę za dużo może być.... jak uważasz?