[6n] Dorobienie klucza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Dorobienie klucza

Post autor: DanielJar »

chciałbym się dowiedzięć czy bez problemu dorobie sobie klucz do mojej polówki, bo przy zakupie dostałem tylko jeden. Jeżeli w kluczu jest kod zabezpieczzajacy przez kradzieżą to chyba nie ma możliwości dorobienia klucza?!
prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

mozna dorobic klucz
koszt ok 200 zł z racji imobilajzera
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

omg :shock: 200zł to wole mieć jeden, może nie zgubie ;)
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote="DanielJar"]omg :shock: 200zł to wole mieć jeden, może nie zgubie ;)[/quote]

Też do takiego wniosku doszedłem :) od 2 lat mam jeden i pilnuje jak głupi nawet nie zatrzaskuje drzwi jak jest w środku nie daj Boże zwarcie i mi centralny psikus zrobi :D
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote="DanielJar"]omg 200zł [/quote]

Z tego co wiem to nie jest cena jakas z kosmosu
wiecej juz chłopaki dawali
ja na szczescie 2 dostałem :D
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

kluczyk do otwierania drzwi zrobisz w pierwszym lepszym zakładzie za grosze.Transponder,znaczy ta mała pastylka od imo jest najdroższa,stąd cena!
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Ja dorobiłem za 100 pln z imo
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote="Michał88"]Ja dorobiłem za 100 pln z imo[/quote]
gdzie? :) z którego roku masz auto? bo po 97r jest immo z crypto42 i w Olsztynie za 250zł nie dało rady zaprogramować...
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote="madmax"]z którego roku masz auto? bo po 97r jest immo z crypto42 i w Olsztynie za 250zł nie dało rady zaprogramować...
[/quote]
zczytujesz pin immo - koszt w zależności gdzie 50-100 PL-enów , kupujesz pastylkę około 30-40 dopasowanie vagiem i jesteś w stanie zamknąć się nawet w 8 dziesiątkach max 150
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

[quote="madmax"][quote="Michał88"]Ja dorobiłem za 100 pln z imo[/quote]
gdzie? :) z którego roku masz auto? bo po 97r jest immo z crypto42 i w Olsztynie za 250zł nie dało rady zaprogramować...[/quote]

Z 94/95 roku
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote="Michał88"][quote="madmax"][quote="Michał88"]Ja dorobiłem za 100 pln z imo[/quote]
gdzie? :) z którego roku masz auto? bo po 97r jest immo z crypto42 i w Olsztynie za 250zł nie dało rady zaprogramować...[/quote]

Z 94/95 roku[/quote]

No właśnie - immo stałokodowe.

[quote="savic"]zczytujesz pin immo - koszt w zależności gdzie 50-100 PL-enów , kupujesz pastylkę około 30-40 dopasowanie vagiem i jesteś w stanie zamknąć się nawet w 8 dziesiątkach max 150[/quote]

Brzmi prosto :P podejmiesz się? :grin:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

madmax pisze:Brzmi prosto :P podejmiesz się? :grin:
procedura kodowania immo i do tego działa (ale pin trza znać , tego akurat nie zczytasz zwykłym kabelkiem)
PROCEDURA ADAPTACJI KLUCZYKÓW DLA SAMOCHODU VW

Każdy nowy kluczyk służący do zapalania samochodu posiadającego immobilizer musi przejść procedurę adaptacji, czyli zarejestrowania w sterowniku immobilizera. Również w przypadku wymiany sterownika immobilizera niezbędnym jest przeprowadzenie tej procedury dla wszystkich kluczyków.

Procedura adaptacji kluczyków:
wkładamy prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik) i włączamy zapłon,
w programie wybieramy opcję [Immobilizer],
jeśli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników, więc należy wybrać opcję [Liczniki (inspekcje)],
następnie z opcji wybieramy [Logowanie],
jako kod wpisujemy numer zaczynający się od 0 i następnych 4 cyfr, które znajdują się na blaszce dołączonej do kluczyków.
po przyjęciu kodu w procedurze logowania, wybieramy opcję [Adaptacje],
podajemy 21 jako numer kanału adaptacji i wciskamy przycisk {Przejdź do kanału},
w polu Aktualna wartość adaptacji pojawi się cyfra określająca ilość kluczyków obecnie obsługiwanych przez sterownik,
chcąc zmienić tą wartość, w polu Nowa wartość adaptacji wpisujemy cyfrę oznaczającą ilość wszystkich kluczyków (ale nie więcej niż 8), którymi będziemy mogli uruchomić samochód,
sprawdzamy poprawność wpisanej wartości przez wciśnięcie przycisku {Test wartości},
jeśli po przeprowadzeniu testu, w polu Aktualna wartość adaptacji pojawi się nowa wartość, oznacza to, że wartość jest poprawna i można ją na stałe zapisać w pamięci sterownika - przycisk {Zapis wartości},
po zapisaniu nowej wartości w pamięci sterownika, kluczyk który znajduje się w stacyjce został już zarejestrowany w sterowniku,
następnie należy wyłączyć zapłon i zmienić kluczyk na następny, który ma być zarejestrowany w sterowniku,
kluczyk można wymienić na następny dopiero wtedy gdy lampka kontrolna immobilizera zgaśnie,
należy umieścić po kolei wszystkie kluczyki, które mają być zarejestrowane w sterowniku. Jest na to przewidziany czas 30 s. liczony tylko wtedy gdy jest włączony zapłon.
Przyciskiem {Wyjdź} kończymy komunikację ze sterownikiem.
Uwagi.
procedura adaptacji kluczyków może być automatycznie przerwana gdy:
przekroczony zostanie czas 30 s.
zostanie osiągnięta ilość kluczyków wprowadzona w kanale 21 adaptacji,
do stacyjki zostanie włożony ten sam kluczyk dwukrotnie,
na zakończenie procedury adaptacji kluczyków należy sprawdzić, czy w pamięci sterownika nie zostały zarejestrowane kody błędów - opcja [Odczyt kodów błędów].
[/quote]
Obrazek
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarszaL »

ja miałem przygode z kluczykiem ;p zgubiłem pewnej nocy na bani ;/ a miałem tylko jeden z imo drugi był bez ... pojechałem do serwisu vw ... kupiłem kluczyk koszt 100zł + 60zł usługa + wydziarganie surowego kluczyka na wzór 15zł ... gdy kupisz u nich 2 kluczyki koszt 200zl to za usługe płacisz tylko raz 60zł
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: axit »

[quote="DanielJar"]chciałbym się dowiedzięć czy bez problemu dorobie sobie klucz do mojej polówki, bo przy zakupie dostałem tylko jeden. Jeżeli w kluczu jest kod zabezpieczzajacy przez kradzieżą to chyba nie ma możliwości dorobienia klucza?!
prosze o pomoc[/quote]

Widzę że kolega z Jarosławia = czyli do mnie masz nie za daleko. U mnie dorobienie do 6N 130 pln. Wiem bo sam mam ten problem, czyli dostałem jeden kluczyk przy zakupie. Oczywiście biorę pod uwagę immo.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Jeśli ktoś chce dorobić kluczyk z immo do 6N to polecam CASTORAMĘ. :grin:

Dziś dorabiałem polo 97r po małym lifcie - kluczyk z frezem w środku - koszt 70zł

w innych miejscach gdzie pytałem to chcieli po 200zł :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”