Witam,
mam do was małą prośbę o poradę.
Mam obecnie skrzynie na wybierak na dwie linki, ale niestety jest ona wadliwa i muszę ją wymienić. Teraz pytanie, czy mogę ją wymienić na skrzynię na wybierak na pręt (starego typu), jeśli tak to co potrzebuję do swapa skrzyni i czy jest to opłacalne.A może mogę przełożyć skrzynię a wybierak i linki zostawić te co mam?
I jeszcze jedno, czymś się w ogóle różnią te wybieraki podczas użytkowania? Komfortem? Płynnością? Precyzją? Trwałością?
Z góry dziękuję za pomoc.
mozesz wymienic skrzynie, ktora masz na linki na taką z wybierakiem, potrzebujesz wtedy kasete z lewarkiem pod wybierak oraz musisz sprawdzic czy na kołysce masz uchwyt na linki czy na wybierak, zdarzaly sie tez kolyski przystosowane pod obie skrzynie, jesli nie masz tego mocowania to mozesz je poprostu przyspawać...
skrzynie na linki bardziej precyzyjnie wbijaja biegi, lewarek nie pracuje "luźno"
[quote=""paffcio""]skrzynie na linki bardziej precyzyjnie wbijaja biegi, lewarek nie pracuje "luźno"[/quote]
do tego można dodać że zimmeringi wybieraka się zużywają w mniejszym stopniu bo wszystko jest zwarte.
[quote=""Primo""]A nie ma opcji żeby wrzucić wybierak na linki (ten który jest na skrzyni) i linki do tej skrzyni na pręt? Nie będzie to funkcjonować?[/quote]
nie ma opcji, w korpusie skrzyni na przysłowiowy pręt nie ma możliwości założenia mechanizmu z tej na linki, ponieważ korpus skrzyni nie posiada miejsc do montaży tego mechanizmu.
Stara skrzynia ma humory :niewiem: biegi haczą przy wbijaniu (raz wchodzą raz nie), czasami biegi nie wchodzą do końca, a czasami ciężko wybić bieg. Generalnie masakryczna jazda się zrobiła z tą skrzynią.
Powiem ci tak, skrzynia była wsadzana razem z silnikiem bo robiłem swapa. Od początku haczą te biegi a wlewałem oryginalny VW olej przekładniowy. Więc wymienione było: wybierak (czyszczone i smarowane), kaseta z linkami (czyszczone i smarowane), sprzęgło kompletne. A skrzynia dalej swoje.
Najciekawsze jest to że skrzynia na zimnym silniku, z rana chodzi całkiem przyzwoicie. Ale po przejechaniu paru kilometrów znowu swoje, zaczynają haczyć, ciężko się przełączają biegi itd.
Coś słyszałem że w tych skrzyniach od 1.6 lubi się poluzować śruba na wałku głównym chyba. Ale co w tym prawdy :niewiem:
a regulowałeś na palcu wybieraka (zaznacz lub zapamiętaj obecne położenie)góra dół czop kulisty i nad skrzynią gdzie przychodzą linki jedna też ma regulację w poziomie
Nie bardzo wiem o który element chodzi. Tutaj fota poglądowa wybieraka (z netu). Chodzi o tą nakrętkę, po odkręceniu której możemy przesuwać w tym zakresie tego wycięcia?