Witam
Jakiś czas temu "ktoś" zniszczył mi w moim Polo zamek od strony kierowcy + zamek od tylnej klapy. Najprawdopodobniej muszę wymienić wkładki w obu zamkach, co w ASO jest bardzo kosztowne (ponad 600 zł za same wkładki bez robocizny). Czy jest możliwość wymienić wkładki w obu zamkach nie korzystając z pomocy ASO by otwierać drzwi od kierowcy i klapę tylną z tego samego oryginalnego kluczyka? Ewentualnie czy można użyć np. wkładki do tylnej klapy od Polo 6N (wiem, że ma inny typ kluczyka) i czy będzie ona pasować do zamka z 6N2? Aktualnie auto otwieram z kluczyka od strony pasażera, ewentualnie z pilota - po zniszczeniu zamków założyłem centralny. Ważna jest dla mnie tylna klapa, której nie mogę teraz otworzyć (jedynie od wewnątrz co jest baaardzo kłopotliwe), a chciałbym móc otwierać ją też z centralnego zamka. Reasumując:
- czy wkładka od tylnej klapy 6N podejdzie do 6N2 - fakt, drugi kluczyk?
- czy jest możliwe użycie oryginalnej wkładki od innego modelu 6N2 i "zaprogramować" ją do pracy z moim kluczykiem pomijając zakup w ASO?
- jeżeli chodzi o tylną klapę to jaki typ zamka musiałbym zakupić, by działało otwieranie z centralnego - może ktoś ma kod ASO?
Która z opcji wg. was wyjdzie najtaniej?
Moje Polo to 6N2 w wersji Basis z dodanym centralnym zamkiem (otwiera 4 drzwi).
Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi...
Pozdrawiam