witam.
pewenie juz ten temat nieraz poruszany
musze wymienic olej i zastanawiam sie jakiej marki zalac prawda jest taka ze kazdy chwali to co sprzedaje inaczyn najwiecej przycina.i wtaki sposob zalalem ostatnim razem bp i zaczal zzerac a przed wymiana niebral ani kropelki.
myslalem nad mobil super s 10 w 40 czy midland 10 w 40. na castrolu zawory stukaly jak kiedys lalem. ma ktos moze doswiadczenia z tymi olejami i swoje opinie wyglosi
dodam ze przebieg 201000 i lany olej polsyntetyk
to ja tez zapytam bo tez mnie czeka wymiana , poprzeeni wlasciciel wlal jakis norauto ze stacji norauto :? 15w40 i zaczal zrec olej ale potem o dziwo przestal i jaki teraz olej polecacie ?
[quote=""Paffcio""]ja leje Castrol Magnatec 10w/40 do kazdej polowki a to juz moja trzecia i wszystko jest ok, nie pije oleju, nie klekocze...[/quote]
...tak po 15W40 (minerał) to chyba średnio wchodzić na 10W40 (półsyntetyk?):/ W drugą stronę jak najbardziej.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...
"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
[quote=""Cooyon""]..tak po 15W40 (minerał) to chyba średnio wchodzić na 10W40 (półsyntetyk?):/[/quote]
a kto powiedział, ze wcześniej lał mineralny ?? caly czas mialem na mysli, ze mowimy tutaj o polsyntetyku