To ja może opiszę to bez "pewnych pociągnięć"

Najpierw, tak jak napisał kolega wyżej musisz zdjąć klosz. Bierzesz, mały bardzo płaski wkrętak i podważasz klosz od strony lampek do czytania - przy lewej i prawej lampce. Wkładasz wkrętach w szczelinę między szary plastik a klosz. Jak tylko Ci się wysunie, na tle żebyś mógł złapać palcem/paznokciem, złap i delikatnie wyjmij klosz. Nie potrzeba żadnej siły. Przy lampkach do czytania, klosz ma zrobione taki "schodki", za które się zaczepi wkrętak, paznokieć. Jak już wyjmiesz klosz, w jego wnętrzu zobaczysz po lewej i prawej stronie po dwa zatrzaski przymocowujące go do podsufitki. Ja delikatnie je podważyłem wkrętakiem z jednej strony i wyjąłem cały wyłącznik bez żadnego ciągania. Potem odpinasz wtyczkę i po kłopocie. Następnie będziesz musiał rozłożyć cały ten panel - czarny tył obudowy od przodu. Jak już to zrobisz, będziesz mógł wyjąć/naprawić włącznik. Z tego co pamiętam, to się go po prostu wypycha na zewnątrz. Jego mocowanie ma takie dwa skrzydełka, żeby nie wypadał - będziesz musiał jedno z nich trochę podgiąć wkrętakiem żeby wyszło. Dlatego raczej na pewno nie dasz rady wyjąć samego przycisku bez wyciągania całej lampki.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 8:46 przez
Witek6935, łącznie zmieniany 1 raz.