Jakie opony naciagnac na felgi w rozmiarze 7Jx14 ET 25
2009 MAJÓVWKA\'09 2010 KOZIENICE\'10 / VWMANIA\'10 2011 ŚLESIN 2011Pruszcz Gdański VWMANIA 2012 ŚLESIN III MIEJSCE W PIŁKE NOZNĄ 2013 ŚLESIN III MIEJSCE NAJNIZSZE AUTO ZLOTU III MIEJSCE W PIŁKE NOZNĄ 2014 ŚLESIN I MIEJSCE NAJNIZSZE AUTO ZLOTU II MEGAROWEREK
Panowie, czy Felgi 15" BBS 4x100 6J ET45 z oponami 165/45 podejdą bez problemów do polo Przerabiac nic nie chce, chce tylko go opuscic, i jeszcze pytanie jak nisko moge zejsc przy takim ukladzie? tak aby dało sie normalnie jezdzic w 3-4 osoby a czasami kompletem
wprawdzie jeszcze nie założyłem takiego setupu ale miałem podobny i skręciłem gwint do końca i nie obcierało. będziesz tylko potrzebował moim zdaniem dystans żeby zmniejszyć et bo może trzeć przy max skręcie o bude.
ja miałem et 38 i dałem dystans 5mm trochę pomogło ale tak z 10 u mnie minimum. w twoim przypadku trochę więcej.
najlepiej to kup załóż i zobacz czy i jak trze bo mi tarło dopiero przy max glebie. może i Ciebie tego problemu nie będzie,
gwint i 165/45 to za twardo na nasze drogi bedzie. Zmiana planów, czytam troche o 195/50 i duzo osob pisze ze cos tam ociera. juz nie wiem jakie kola kupic i jakie opony. gwint w wakacje dopiero wleci a do wakacji na serii bede jezdził. kupowac te 15stki i na nie 195/50 ? czy moze jakies 14 dac? Nie chce zeby mi cos ocierało a dosc czesto jezdze w 4 osoby a czasami kompletem
[quote=""klocek""]gwint i 165/45 to za twardo na nasze drogi bedzie. Zmiana planów, czytam troche o 195/50 i duzo osob pisze ze cos tam ociera. juz nie wiem jakie kola kupic i jakie opony. gwint w wakacje dopiero wleci a do wakacji na serii bede jezdził. kupowac te 15stki i na nie 195/50 ? czy moze jakies 14 dac? Nie chce zeby mi cos ocierało a dosc czesto jezdze w 4 osoby a czasami kompletem[/quote]
Przy oponie 195/50/15 będzie ocierać na 100% bo przechodziłem ten temat. Z tyłu przy 4 osobach ociera o nadkole a z przodu przy max. skręcie trze o plastik. W tym roku zakładam 195/45/15 i jest spora różnica w wysokości bieżnika.