[9N] Czujka alarmu - maska przednia.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

[9N] Czujka alarmu - maska przednia.

Post autor: aviator »

Panowie,
w mojej polo mam takie cos, ze jak uzbroje alarm (uprzednio otwierajac klape przednia) to jak juz alarm jest w stanie czuwania, to po otwarciu maski syrena niestety nie włącza sie.
czy yo oznacza ze mam padnieta jakas czujke?
Logicznie myslac alarm powinien zadzialac, jakby np. ktos chcial sie dostac pod maske? Przynajmniej w innym aucie tak mialem . . .
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

U mnie działa to tak, że po otworzeniu maski (wewnątrz kabiny), wyjściu z samochodu, uzbrojeniu alarmu o szerokim otworzeniu maski, alarm się uruchamia. Nie wiem jak to jest, jeśli najpierw szeroko otworzysz maskę i po tym uzbroisz alarm. Musiałbym sprawdzić.
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

[quote="Nemesis"]U mnie działa to tak, że po otworzeniu maski (wewnątrz kabiny), wyjściu z samochodu, uzbrojeniu alarmu o szerokim otworzeniu maski, alarm się uruchamia. Nie wiem jak to jest, jeśli najpierw szeroko otworzysz maskę i po tym uzbroisz alarm. Musiałbym sprawdzić.[/quote]

u mnie wlanie jak otworze maske, uzbroje alarm i ja otworze to nie wyje . . .
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

Działą mi jak nalezy. jak uzbroilem alarm siedzac w srodku, i pociagnalem wajche do klapy to zaczal odrazu wyć.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Alarm fabryczny czy dokładany?

Maska przednia posiada krańcówkę w zamku. Z prawej strony widać kabel przy zamku. Sprawdź czy jest podłączony.

Alarmy dokładane zazwyczaj mają osobną krańcówkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”