Centralny zamek, Az-3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dominik916
Newbie
Newbie

Centralny zamek, Az-3

Post autor: Dominik916 »

Witam, ostatnio zamontowałem sobie centralny zamek do mojej polóweczki i jeden nie chce działać. Znaczy za ciężko zamek coś chodzi i siłownik sobie nie radzi. Czy jak bym wstawił tam jakiś mocniejszy, 8kg, to musiałbym wymienić tą centralkę, czy by działało? bo pewnie większy pobór prądu i żeby bezpiecznik nie zaczął działać.... Próbowałem zamek smarować, ale bez efektów...
I czy zimą nie będzie problemów z resztą? Bo 3 działają bez problemu :-)
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Skoro 3 działają bez problemu, to problem może być albo wsiłowniku, albo w zamku. Wg mnie nie warto zwiększać tego siłownika do 8kg, lecz sprawdzić dlaczego nie chodzi tak jak inne. Podmień siłowniki miejscami. Może tam jest kłopot.

Cooyon.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
D
Dominik916
Newbie
Newbie

Post autor: Dominik916 »

Hmm... no właśnie czuć, że ten jeden zamek chodzi tak... skokowo tak jakby. I trzeba by więcej siły użyć żeby przeskoczył... Smarowałem go, ale niestety nic to nie dało...
no zobaczę jeszcze jakbym te siłowniki zamienił ze sobą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”