[6n2] Witajcie mam duuuzy problem ;(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
runcajs
Newbie
Newbie

[6n2] Witajcie mam duuuzy problem ;(

Post autor: runcajs »

Witajcie koledzy ;) mam powazny problem kupilem niedawano polo model 6n2 2000r. 1.6 Pb wersja 3 drzwiowa;) autko ladne ale niestety mialem wypadek i kolega poradzil mi ze tu u Was moge sie czegos dowiedziec :) a mianowicie chodzi o to ze polecialem nim do rowu :( smutna sprawa ale jednak ;( zal mi go sprzedawac bo pojezdzilem nim niecaly miesiac ;( uszkodzilem dach, prawy blotnik tylny czyli cwiartka ;( klape i prawe drzwi :( potlukly sie szyby i reszta jest calutka :( i wlasnie tu jest moje pytanie bo ciezko jest znalezc czesci do niego ;( a jak juz sa to za taka cene ze szok powiedzcie czy te czesci od starszego modelu czyli tam od 94 do 99 beda pasowaly? chodzi mi o przetloczenia rozstaw srub czy tam mocowan bo zauwazylem ze klapa napewno sie rozni ;(
Prosze o pomoc i z gory dziekuje ;)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

1.6...to masz GTI?
co do części to nie do końca wiem jak to z nimi jest, klapa różni się wyglądem nieco, ale ludzie posiadający 6n montowali już klape od 6n2 w swoich Polówkach i pasowało, czyli na odwrót też powinno być dobrze, drzwi też mają tą samą wielkość bo obicia wewnętrzne drzwi pasują jak ulał...swoją drogą czy rzeczywiście te części do 6n2 są na tyle dużo droższe niż te od 6n? ostatnio przeglądałem allegro to za kompletną klapę (z szybą, obiciem wewnętrznym, zamkiem) do 6n2 wołali jakieś 300zł...podobnie jest z drzwiami, jest wiele Polówek na części więc z częściami raczej nie ma problemu....co do szyb to wiadomo, jednak swoją cenę trzymają :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
r
runcajs
Newbie
Newbie

Post autor: runcajs »

tak kolego GTI ;) a jesli chodzi o czesci tzn roznice cenowa :) to zobacz jak wygladaja te czesci za 300zl jak mowiles :) same blachy a ja potrzebuje cale kompletne a tu wszystko sprzedaja osobno :( a mam kogos kto sprzedaje cale kompletne tylko nie wiem czy podpasuja ;( ale dzieki za pomoc ;)
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

runcajs
odezwij się do daniel0407
On ma dużo części do 6n2. Poza tym nie musisz kupować blach od GTI. Możesz kupić od zwykłego 6n2, szyby również pasują od wersji 1.0.
A swoją drogą jakbyś chciał sprzedać na części to daj znać.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

tak jak ja napisałem i d4rio...GTI jeśli chodzi o zewnętrzne poszycie nie różni się niczym od innych modeli 6n2, dlatego nie szukaj tylko części od GTI, na allegro jest tego mnóstwo...a co do kosztów...cóż z nimi trzeba się liczyć, swoją drogą co nieco mógłbyś odratować ze starych części, np. klamki, mechanizmy jeśli są sprawne, jeżeli chodzi np o drzwi przednie i ich poszycie to tutaj nie ma co ukrywać, ciężko będzie Tobie dorwać tapicerkę od GTI bo ta akurat się różni...co do części blacharskich to szukaj ludzi co mają całe autka na części, jak weźmiesz więcej części to może Ci opchną po taniości, z jakimś małym rabacikiem :)

Obrazek

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Blachy w GTI sie nie różnią niby, ale już np. pas przedni jest inny, zderzak ma otwory na spryski oraz inny hokej. Wszystkie kratki zderzaka są w innym wzorze.
Zwróć uwagę przy zakupie błotników że są wersje z progiem i bez progu - ty potrzebujesz bez progu.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote="turzol"]Zwróć uwagę przy zakupie błotników że są wersje z progiem i bez progu - ty potrzebujesz bez progu.[/quote]
o co kaman z tymi programi ? chodzi o ten element gdzie się łączy z progiem samochodu ?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

co do kratek to one są we wzorze plastra miodu, nie? i takie moje pytanie odnośnie tych kratek, czy one pasują zamiast normalnych kratek?i w przybliżeniu jaki koszt takich w ASO? pytam bo mam grill plaster miodu i fajnie by było cały przód mieć w takim wzorze :)

Obrazek

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Toto"]co do kratek to one są we wzorze plastra miodu, nie? i takie moje pytanie odnośnie tych kratek, czy one pasują zamiast normalnych kratek?i w przybliżeniu jaki koszt takich w ASO? pytam bo mam grill plaster miodu i fajnie by było cały przód mieć w takim wzorze :)[/quote]

Dlaczego nie miałyby pasować?
Tak plaster miodu tak jak grill gti

Kratka lewa (halogen) 6N0853665E - 34,12zł
Kratka prawa (halogen) 6N0853666E - 34,12zł
Kratka środkowa 6N0853677G - 158,75zł

-- Nie Sie 02, 2009 4:11 pm --

[quote="Paffcio"][quote="turzol"]Zwróć uwagę przy zakupie błotników że są wersje z progiem i bez progu - ty potrzebujesz bez progu.[/quote]
o co kaman z tymi programi ? chodzi o ten element gdzie się łączy z progiem samochodu ?[/quote]

6n2 gti w serii (a zwykłe 6N2 bodajże od połowy 2000r) miało szerokie progi.
Obrazek

Błotnik jest wtedy inny, bez zakonczenia tego progu. taki jak na aukcji
http://moto.allegro.pl/item683788263_vw ... ginal.html
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

juz wszystko wiem :) dobrze wiedziec :)
btw. przy montazu frontu 6n2 do 6n oczywiscie stosuje sie wersje starszzą, czyli z programi?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Paffcio"]
btw. przy montazu frontu 6n2 do 6n oczywiscie stosuje sie wersje starszzą, czyli z programi?[/quote]

Tak, z resztą progi można upodobnić do tych z 6n2 gti kupując te z pakietu Votex, bo sa prawie identyczne
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote="turzol"]Blachy w GTI sie nie różnią niby, ale już np. pas przedni jest inny, zderzak ma otwory na spryski oraz inny hokej.[/quote]
turzol
masz rację, ale każdy zderzak od spodu ma zaznaczone gdzie wyciąć otwory na spryski. Hokej można kupić - 300zł. A kratki to tak jak napisałeś znikomy koszt w ASO (poza środkową).
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”