Jakieś piszczenie z zewnatrz polo ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Jakieś piszczenie z zewnatrz polo ?

Post autor: mr_raven »

Witam mam takie dziwne pytanie gdy ruszam z jedynki to cos mi piszczy w aucie gdy hamuje tak samo gdy wezme na luz tez piszczy gdy wcisne sprzeglo tez piszczy i to nie jest jakis pisk niewiadomo jaki tylko taki ciuchutki delikatny i to tak przez chwile po 3-4 sekundy i niewiem co to moze byc czy jakies klocki sie scieraja czy cos o cos trze niewiem wlasnie
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Wygląda to na pasek klinowy. Silnik jest ciągle obciążany - przy ruszaniu, przy hamowaniu, przy zmianie biegu.
Z czasem zacznie piszczeć głośniej. Łożysko raczej nie bo by świszczało cały czas.
Ewentualnie coś ze skrzynią, lub sprzęgłem.
Najlepiej jakbyś to obsłuchał z zewnątrz. Tak na prawdę ciężko wróżyć z fusów.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mr_raven »

tez tak przypyszczalem ze moze to byc pasek klinowy ale to ledwo co slychac trzeba leb za oknbo wystawic i wsluchiwac sie dobrze bo inaczej tego nieslychac i to nie jest caly czas tylko chwilke ale ja wiem czy sprzeglo cos by miala bo gdy jest wysprzeglony to tez tak jest

i juz wiadomo :) odglos dochodzi z lewego przedniego kola :P obciera mi gdzies klocek :P i piszczy sobie :P jak zdejme kolo to bede wiedzial co i jak takze temat do zamkniecia ;P
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”