[9n3] Jaki interfejs wybrać?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
Vipdanek
Raczkujący
Raczkujący

[9n3] Jaki interfejs wybrać?

Post autor: Vipdanek »

Rozładował mi się akumulator po naładowaniu i zapaleniu silnika świeci mi airbag chcę kupić kabel do zdiagnozowania samochodu polo rocznik 2006 żeby samemu kasować błędy jakie jest wogule złącze w tym modelu jaki wybrać kabel gdzie znajduje się mniej więcej gniazdko w samochodzie do podłączenia jestem w tym zielony a męczą mnie już częste drogie wizyty u mechanika czekam na wasze wskazówki dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Masz polo 9N3 więc potrzebujesz kabel z obsługą linii CAN.Złącze znajduje się z lewej strony pod półką niżej włącznika świateł. Polecam taki kabel : http://allegro.pl/vag-k-can-vw-przebieg ... 05503.html
V
Vipdanek
Raczkujący
Raczkujący

zamówiłem kabel jak czegoś nie będę wiedział będę pytał na razie dzięki Mati_9N
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Mati_9N Do 9n3 wcale nie musi być kabel diagnostyczny z CAN'em. Jak się okazuje z wszystkimi podzespołami łącze się po linii K. [Polo 9n3 - 2006r]. Miałem przez kilka dni VCDS'a, podłączyłem do polówki i on też z wszystkim łączył się po K. To trochę dziwne, bo np. Radio RCD-200 montowane w tych autach potrzebuje do działania linii CAN, a mimo to, wystarcza zwykły kabel z linią K aby połączyć się ze wszystkimi modułami [w tym z radiem].

Tak więc CAN w 9n3 jest tylko "częściowy". VAG K+CAN może być, ale zwykły tani KKL, czy kabel na COM wystarczy.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
V
Vipdanek
Raczkujący
Raczkujący

Przepraszam że pytam a sobie sam nie poszukam gdzie znajdę podłączenie do interfejsu w polówce z 2000 roku u siebie już znalazłem kabel jeszcze nie doszedł a kolega ma właśnie polo z 2000r dlatego pytam dziękuję za odp.
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Kolega chyba nie pali papierosów.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
V
Vipdanek
Raczkujący
Raczkujący

zakupiłem kabel jaki polecił mi kolega (link z allegro)ale pod windows 7 nie działał żaden program dołączony na płycie muszę go zwrócić chyba że są jakieś programy ?czekam na odp.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

[quote=""Vipdanek""]zakupiłem kabel jaki polecił mi kolega (link z allegro)ale pod windows 7 nie działał żaden program dołączony na płycie muszę go zwrócić chyba że są jakieś programy ?czekam na odp.[/quote]

nie działa kabel pod win7 wiem bo mam ten sam problem a np. u brata na xp wszystko działa jak należy także jedyny sposób to przeinstalować na xp bo na 7 za uja nie ruszy
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Vipdanek""]zakupiłem kabel jaki polecił mi kolega (link z allegro)ale pod windows 7 nie działał żaden program dołączony na płycie muszę go zwrócić chyba że są jakieś programy ?czekam na odp[/quote]
Do do Polo 6n2 (2000 rok) to gniazdo masz pod popielniczką.

Jeżeli chodzi o programy, to napisz jeszcze jaki win7? 32 czy 64-bity.
dobra teraz patrze co za kabel kupiłeś i motyw jest taki że ten program nie ruszy ci jak będziesz miał włączone jakiekolwiek antywirusy i monitory typu ad-aware. trzeba pokombinować. jezeli chciałeś kabel do diagnostyki to było wziąć klona hex-can-usb z programem VCDS i by było z głowy.
trochę samozaparcia i zadziała. ewentualnie ściągnij sobie jakąś inną wersję softu z sieci, zgodną z numerem wersji dołączonej do twojego kabla.
[quote=""jacekszymek1""]nie działa kabel pod win7 wiem bo mam ten sam problem a np. u brata na xp wszystko działa jak należy także jedyny sposób to przeinstalować na xp bo na 7 za uja nie ruszy[/quote]
Czytaj wyżej.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

[quote=""Vipdanek""]zakupiłem kabel jaki polecił mi kolega (link z allegro)ale pod windows 7 nie działał żaden program dołączony na płycie muszę go zwrócić chyba że są jakieś programy ?czekam na odp.[/quote]

ja mam także windows 7 i zrobiłem tak , że zainstalowałem program MS Virtual PC i tam wgrałem win XP i dopiero na tym wirtualnym windowsie zainstalowałem programy i wszystko śmiga jak trzeba :)
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

możecie napisać jakich wy tych programów używacie? Ja używam commandera, polskiego vaga, vag-coma, vcds'a i wszystko bezbłędnie pracuje pod Windows 7. :scratch:
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""qqrydza""]możecie napisać jakich wy tych programów używacie? Ja używam commandera, polskiego vaga, vag-coma, vcds'a i wszystko bezbłędnie pracuje pod Windows 7. [/quote]
nie używają, bo nie mogą odpalić. mimo że nawet na naszym forum jest już dość pokaźny temat, to i tak niektórzy nie mogą odpalić programów na win7.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""qqrydza""]możecie napisać jakich wy tych programów używacie? Ja używam commandera, polskiego vaga, vag-coma, vcds'a i wszystko bezbłędnie pracuje pod Windows 7. :scratch:[/quote]
zależy jeszcze jaki win7. Czy 32bit, czy 64. Do tego jeszcze wersja. Ta najbardziej wypasiona (Ultimate?) ma w ogóle super, bo ma jakąś dodatkową opcję, ze uruchamia programy jak pod XP. U mnie na standardowej wersji Win7 64bit, VAG-COM nie chce się uruchomić. Dlatego już dawno zrobiłem tak samo jak Mati_9N. Mam zainstalowany program do "wirtualnych maszyn" (VirtualBox) i tam mam postawionego XPka. Wszystko działa bez problemu w ten sposób.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

U mnie działa na Win 7 x64 HE bez problemu. Krzyczał tylko, że sterowniki nie podpisane i tyle.
d
damian1987
Newbie
Newbie

Post autor: damian1987 »

w ktorym miejscu znajduje sie gniazdo vag?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”