slychac stukanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pablito22
Newbie
Newbie

slychac stukanie

Post autor: pablito22 »

wiecie podaczas jazdy do 100km/h nic nie slychac zeby stukalo ,aa jak powyzej setki jade i wrzuce na luz to tak stuka ze nie moge wytrzymac koncowki powym,ienialem ale dalej stuka nmie wiem co sie dzieje pomocy
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

potrafisz zlokalizować to stukanie ?
niezależnie czy jedziesz po lepszej lub gorszej drodze :hmm:
chociaż chyba lepszych dróg w polsce nima :lol:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Sprawdź ten tłumik drgań co jest na prawej półosi czy się nie poluzował i nie lata.
KONI
Awatar użytkownika
dieselss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dieselss »

sprawdz zawieszenie dokladnie gumy stabilizatora mialem tak gdy hamowalem nawet lekko z 120km a masz drgania na kierownicy?
A spreżynki leza wrrrr :P
p
pablito22
Newbie
Newbie

mam drgania wymienilem oba stabilizatory z jednej i drugiej strony wraz stuka i wibruje kierownica wkurza mnie to a moze sa h.....e opony???ale stukanie slysze przy zwalnianiu z 100-120 km/h nie wiem co sie dzieje mozliwe ze to moze byc przekladnia kierownicza ???
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

ja bym proponował sprawdzenie czy aby tarcze hamulcowe nie są za bardzo zużyte (klocki przy okazji też). Miałem podobny problem gdy wymieniłem klocki na nowe...okazało się że tarcza hamulcowa była "zwichrowana" a stare klocki się jakoś do niej przypasowały...i właśnie dlatego odczuwałem na kierownicy te wibracje...takie są moje przypuszczenia...a tak poza tym to nie warto oszczędzać na tarczach i klockach - co jak co ale bezpieczeństwo przedewszystkim ;)
p
pablito22
Newbie
Newbie

Lukas2305 byly wymieniane ostatnio!! ja juz nie wiemco jest grane !!powiedzial mi mechanik ze to moze byc przekladnia kierownicza jestem bez silny
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”