[6n2] kap, kap z samochodu..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pea5
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] kap, kap z samochodu..

Post autor: Pea5 »

Witam serdecznie!
Wczoraj rano zauważyłem że w garażu pod samochodem jest plama jakiejś substancji (nie olej). Olałem to trochę gdyż się spieszyłem. Pojeździłem troszkę i odstawiłem auto na jakieś 5h i po tym czasie nic nie było pod autem. Dzisiaj rano znowu taka plama.. Nie wiem co to może być. Czy możliwe że to coś od klimatyzacji ? nie jestem pewien ale plama pojawia się po tym jak prowadzę z klimą. Ale to nie jest 100% przypuszczenie. Jakieś sugestie ? Polo 6n2 1.4TDI/AMF. Ostatnio po gruntownym przeglądzie wraz z wymianą płynów. Plama pod przednią częścią nadwodzia.
Z góry dziękuje pozdrawiam Paweł - Pea5
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Przednia część to płyn chłodzący, chociaż np. u mnie również sprężarka. Sprawdź poziom płynu chłodzącego.
A najlepiej gleba i oblookaj. Może lecieć z chłodnicy, lub przy łączeniu węży lub przy pompie z oringów. Czasami można zobaczyć od góry różowy nalot na elementach - to płyn chłodzący.
Gdyby klima była rozszczelniona to prawdopodobnie już by nie było czynnika bo jest sprężony.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote="Pea5"]Czy możliwe że to coś od klimatyzacji ?[/quote]
jeśli jest to bezwonne i nie tłuste
i mniej więcej z tyłu silnika
to jest napewno woda która sie skrapla z klimatyzacji :grin:
klima osusza powietrze :oki:
TO NIE JEST ŻADNA AWARJA :oki:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
P
Pea5
Raczkujący
Raczkujący

Raczej bez zapachowe to jest. Po wyschnięciu zostawia biały osad... Czy to może wskazywać na coś ?
Wczoraj jeździłem bez AC i nie było rano plamy w garażu. Będę jeszcze sprawdzał. Nie mam kurcze kanału ani nikogo znajomego z nim i trochę ciężko zlokalizować gdzie to może być. Na kolanach mało niestety widzę.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Nie na kolanach - na plecach trzeba na plecach :grin:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Mogę potwierdzić to co napisał Balon, że to napewno woda z klimatyzacji, zwłaszcza jak napisałeś, że bez klimy jest OK. U mnie też tak kapie, gdy używam klimę.
Kiedyś miałeś problem z klimą i w ostatnim poście obiecałeś na 100% odezwać się jak rozwiązałweś problem, masz teraz okazję, bo to też dotyczy klimy.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

[quote="Stanley"]
Kiedyś miałeś problem z klimą i w ostatnim poście obiecałeś na 100% odezwać się jak rozwiązałweś problem, masz teraz okazję, bo to też dotyczy klimy.[/quote]
Rozwiń temat: kto, co, kiedy?

U mnie nic nie kapie. Sucho pod samochodem.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Przecież zawsze po jeździe z klimą w plusowych temperaturach kapie zwykła woda - im cieplej na zewnątrz, tym więciej wody ! Jeśli się nie mylę jest to skroplona para wodna z parownika.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote="Artpolo"][quote="Stanley"]
Kiedyś miałeś problem z klimą i w ostatnim poście obiecałeś na 100% odezwać się jak rozwiązałweś problem, masz teraz okazję, bo to też dotyczy klimy.[/quote][/quote]
Rozwiń temat: kto, co, kiedy?
Dotyczy to autora postu, jeżeli to cię interesuje to kliknij tu viewtopic.php?f=21&t=2950
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
P
Pea5
Raczkujący
Raczkujący

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

skoro zostaje biały osad po wyschnieciu to wszystko wskazuje na to, ze to plyn chlodniczy gdzies ucieka...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”