[6N] Mokra podłoga

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

[6N] Mokra podłoga

Post autor: mr_raven »

Witam otoz mamy problem dzisiaj po myjni zobaczylem ze w okolicach przednich siedzen mam mokra podloge przed siedzeniami i z lewej i z prawej co to moze oznaczac ? korki w podlodze kupilem nowe i pozakladlem kupione w aso koszt 1 sztuki 2 zl a wyglada to tak Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us gosciu mi dal chyba rozmiar 42 mm bo mowil ze innych nie maja wiekszych i zastanawia mnie ten fakt ze jak drzwi sie zamykaja to mokre bylo tam jak na dole jest uszczelka po takiej listwie cieklo tak jak by wiec mnie zastanawia czyzby uszczelka drzwiowa puszczala czy jak ? prosze o porady i pomoc od czego zaczac
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Mi ciekło od podszybia (zablokował sie odpływ wody przez liscie) i lało mi sie az dmuchawą do środka po kokpicie.
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no ale co miales mokre i po ktorej stronie ?? bo ja mam po dwoch wiec niesadze zeby to z podszybia a jest mozliwosc ze woda leci jakos dzwiami i sie dostaje jaos przez szyby czy nie ma takiej opcji ?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""mr_raven""]a jest mozliwosc ze woda leci jakos dzwiami i sie dostaje jaos przez szyby czy nie ma takiej opcji ?[/quote]

jest możliwość jeśli fabryczna pianka nie jest szczelna to przepuści wode i wlatującą do drzwi i będzie ciekło do środka po uszczelkach
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no i teraz dziwne jak to sprawdic i od czego zaczac bo dzis widzialem mokra uszczelke w drzwiach lewyci i prawych i taka listwa co jest co trzyma wykladzine to po niej jak by lecialo bo mokra byla wiec dziwne teraz
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""mr_raven""]no i teraz dziwne jak to sprawdic i od czego zaczac bo dzis widzialem mokra uszczelke w drzwiach lewyci i prawych i taka listwa co jest co trzyma wykladzine to po niej jak by lecialo bo mokra byla wiec dziwne teraz[/quote]

sprawdzisz ściagając tapicerkę. Wtedy zobaczysz czy piankowe wygłuszenie nie jest podarte nigdzie i czy przylega na krawędziach do blachy (jest na mocnym kleju przyklejone). Może być i tak że ktoś grzebał i wywalił tą piankę całkowicie - już widziałem takie przypadki kiedy mechanik wymieniał mechanizm podnoszenia szyb , porwał całą tą piankę i wywalił w kosz :grin:
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

pianka jest napewno bo zmienialem ostatnio sam podnosniki szyb i pianka jest napewno tylko takie pytanie czy w drzwiach sa jakies kanaliki tak jak by w kieszeniach co odprowazaja zebrana sie wode podczasz deszczy ktora moze sie dostac pomiedzy szyba a uszczelka do srodka ?
Awatar użytkownika
skorpion
Początkujący
Początkujący

Post autor: skorpion »

od spodu w drzwiach masz trzy otwory odprowadzajace wode moze masz je zapchane
2009 MAJÓVWKA\'09
2010 KOZIENICE\'10 / VWMANIA\'10
2011 ŚLESIN
2011Pruszcz Gdański VWMANIA
2012 ŚLESIN III MIEJSCE W PIŁKE NOZNĄ 
2013 ŚLESIN III MIEJSCE NAJNIZSZE AUTO ZLOTU  III MIEJSCE W PIŁKE NOZNĄ  
2014 ŚLESIN  I  MIEJSCE NAJNIZSZE AUTO ZLOTU   II MEGAROWEREK
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

[quote=""skorpion""]od spodu w drzwiach masz trzy otwory odprowadzajace wode moze masz je zapchane[/quote]
od dołu drzwi jest blacha od środka i o ile pamiętam to ma wysokość jakieś 10-15cm aby woda przelała się to w drzwiach musiało być z 10 l wody , przy nieszczelnej piance.
sprawdź uszczelki drzwi i szyby , wytrzyj do sucha , potraktuj drzwi dużą ilością wody jak przy myciu.
m
marekpiotr1984
Newbie
Newbie

Post autor: marekpiotr1984 »

i dlatego też wole jechać na bezdotykową i samodzielnie sobie opaćkać autko :p
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no i sprawdzilem wczoraj podloge brakuje mi jednogo korka w baku tam jest musowe juz teraz zalozenie ? i jednego w okolicach progru tylko ze tam w kolo na te korki jest troszku zgnite i chyba musze to czyms zakleic albo zaspawac te otwory a na myjni auto potraktowalem karcherem i w prawych drzwiach cieknie szyba czyli chyba uszczelka szyb bo to u gory a w lewych na dole trosze jak by drzwiowa wiec co robic te otwory w podlodze zaspawac czy zakleic jakims klejem poxylina czy co
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

kolego najlepiej oczyścić z rudej dokładnie. Masz tak jak piszesz dwie opcje: zaspawać otwory w podłodze lub użyć materiału z włókna szklanego i żywicy (ja tak w moim byłym polo tak zrobiłem - była spora dziura w podłodze po usunięciu rudej). dodatkowo od spodu zabezpieczyć masa uszczelniającą.

Podstawa to najpierw wszystko dobrze wysuszyć.. mokra tapicerka będzie gniła i powodowała postępującą korozje.

Inna sprawa to dokładne zlokalizowanie miejsca przeciekania. Masz szyberdach może?? Bo oprócz cieknącej podłogi czasem bywało że rurka odprowadzająca wodę z dachu wyszła z krućca i woda dostawała sie do wnętrza. Na forum było dużo tematów dotyczących wody we wnętrzu auta poszukaj może któryś Ci pomoże.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

sprawdź odpływy szybera jak masz , bo u mnie z szybera wola leciała :)
D
Dłuugi
Newbie
Newbie

Post autor: Dłuugi »

u mine tak samo z szybera leciało, odpływ nie tylko zapchany to jeszcze cały popękany i wszystko wlewało się do środka, zamiast niego wsadziłem zwykły wąż ogrodowy i sprawdza się idealnie lepiej jak fabrycznie;) musiałem zdjąć drzwi żeby się tam dostać ale dało radę:)
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no i problem tkwi dalej bo hmm bylem znowus na myjni i woda sie wlewa jak drzwi sa zamkniete to pod drzwiami miedzy uszczelka a drzwiami i co moze byc przyczyna ?? bo juz mnie cos trafia z lewej i prawej strony pianka jest cala co szukac w podszybiu jest wszystko ok bo woda mi nigdzie kokpitem nie leci wiec co szukac teraz ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”