[6n2] Po wymianie przedniej szyby - guma obiegająca cały dół

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

O
Ostzie
Newbie
Newbie

[6n2] Po wymianie przedniej szyby - guma obiegająca cały dół

Post autor: Ostzie »

Witam,
niestety mój pierwszy post na forum i potrzeba zapytania.
Otóż dostałem kamyszkiem spod kół w przednią szybę, pojawił sie odprysk a później pęknięcie.
Szybę wymieniłem w warsztacie blacharskim, ale przy odbiorze spostrzegłem iż
ta gumowa szeroka opaska na dole szyby jest strasznie pofalowana i odbiega od szyby momentami nawet na 3-4mm,
pamiętam, że wcześniej przed wymianą ściśle przylegała.
Samochód wydała żona bo mechanika nie było, a ja jestem z zupełnie innego miasta, a tylko niefortunna sytuacja zmusiła mnie do wymiany w nieznanym punkcie.
W związku z tym moje pytanie, czy to iż ta guma nie przylega ściśle ma jakieś negatywne skutki oprócz zbierania sie syfu?
Czy może mi gdzies przeciekać woda do wnętrza, czy ma ona walor tylko estetyczny, a jeśli pod spodem jest wszystko zaklejone to nie będzie problemu?
Jutro jak będzie jasno to będę mógł wkleić fotkę, ale myślę że nie jest to potrzebne i wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Z góry dzięki za pomoc.
Ostzie
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Też mam taką pofałdowaną i jest to tylko walor estetyczny chociaż ładniej wygląda jak ściśle przylega do szyby. Prawdopodobnie podczas wymiany szyby podważali ją i się pofałdowała ;)
O
Ostzie
Newbie
Newbie

Post autor: Ostzie »

Dzięki za odpowiedź.
Ja również odrbiłem lekcje i oto czego się dowiedziałem.
Dla potomnych:
Za chińską, cieńszą niż zazwyczaj szybę zapłaciłem wraz z montażem 370pln.
A za cenę 350pln powinienem otrzymać pożądną szybę Nordglass również z montażem.
Tak więc przez nieznajomość tematu przepłaciłem i w dodatku jeszcze dostałem bubla.
Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie pęknie mi na tych naszych dziurawych drogach.
Co do podszybia, to podobno w tym modelu to normalne, że podczas wymiany szyby się odkształca.
Najlepiej wymienić na nowe wraz z szybą, bądź wystawić latem na 40 stopnii i powinno sie trochę ułożyć.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Ta guma to odrzutnik wody, kazdorazowo przy wymianie szyby powinno sie go wymienic na nowy

Wysłane z mojego MT11i
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”