Kumpel ma taki komputer w Passacie B4 z silnikiem 1.9 TDI i sobie chwali. Pokazuje spalanie, średnie spalanie, temperaturę, prędkość itd. Ciekawa alternatywa dla aut które nie posiadają takiego komputera.
Też się zastanawiam nad takim komputerem. Pozostaje jeszcze kwestia umieszczenia tego monitorka. Macie jakieś pomysły ?
Mam navi mfd, dlatego myślę że jedynym miejscem, gdzie mógłby znajdować się ten wyświetlacz jest miejsce zaznaczone na rysunku. Nie mierzyłem tylko czy zmieściłby się w tamtym miejscu. Pozostaje jeszcze kwestia jakiejś zabudowy tego monitorka.
[quote=""izeltaz""]Tylko ciekawe czy z takiego kąta ekran będzie czytelny chyba OLED będzie lepszy i bardziej czytelny niż LCD[/quote]
Zgadza się, z tą czytelnością to może byc różnie. Jednak nie mam pomysłu, gdzie w innym miejscu mógłby znajdować się ten wyświetlacz. Ja myślałem tylko o wersji OLED.
Tez mi chodzi zalozyc jakis komputerek, ale styknal by mi z spalaniem chwilowym i srednim:) Ten jest fajny, co kolega link podeslal, ale troche trzeba by wybulic.
Miejsce montazu to tez myslalem idento pod srodku, albo wyciac otwor miedzy zegarami licznika, pod daszkiem. To wyswietlacz bylby przed oczami. Ale nie wiem czy by tam wszedl.