[quote=""BraHOL 12""]Witam
Zamontowałem puszkę odmy z podgrzewaczem :bb: :clapping: Jeszcze tylko połączyć kabelki i po sprawie
Odma ma nr 036103464AH a maiłem z końcówką g, wszystko pasuje

Puszka pochodzi najprawdopodobniej od golfa v silnik all z 2007 roku. Wtyczka do odmy ma nr 1j0973702 .
Mam nadzieję że komuś się to przyda jak ma taki problem jak ja.
Czekam teraz na mrozy i będę obserwował odmę i na bieżąco aktualizował temat :amen:
Pozdrawiam BraHOL12[/quote]
witam.
Są również dostępne takie "puszki odmy" podgrzewane płynem z układu chłodzenia nr kat 036 103 464 AK (dodajże z seata 2006-2008r )jakby się komus miało przydać. Rozstaw otworów taki sam. Nie trzeba nic podłaczać elekrycznie. Ja taką założyłem do swojej poldzi, wpinając się szeregowo w przewód powrotny od nagrzewnicy, nie ma ubytku ogrzewania. Troche jeszcze się tego majonezu osadza, ale nie tak jak przedtem. Musze pomysleć o lepszym oleju bo mam zalany teraz castrol egde 10/60 z pewnego źródła i nie jest najlepszy do mojej poldi.
A ja rozważam jeszcze takie rozwiązanie tego problemu:
Na przewód od puszki odmy (ten co idzie do obudowy filtra powietrza) założyć filterek zeby sobie spowodnie odpowietrzało do atmosfery. Dolny otwór puszki odmy ( od strony bloku silnika), ten którym spływa to wszystko z powrotem do miski zaślepić i w dolnej częci puszki wstawić elektozawór z weżykiem i jakis pojemnik. Jak auto się rozgrzeje, to otworzyć na kilka sekund elektrozawór i wypłynie to wszystko do pojemnika, a nie do miski olejowej. Teoretycznie nie bedzie nic spływało do miski, jak nie bedzie też w środku majonezu bo na bieżąco będziemy opróżniać to nie będzie miało co zamarzać?
Co o tym sądzicie? Próbował ktoś kiedyś w ten sposób?