[9n] Wycieraczki - Jakiej długości powinny być pióra?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

ja trochę z innej beczki... na ile wam starczaja wycieraczki takie ? 1 sezon ? bo mi moje alci za 10pln za sztuke też :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Bosch na rok wystarczy.
Chyba, że robisz jak ja czyli nie skrobię szyb a wale płynem do sprzyskiwaczy :eek:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""kolo""]ja trochę z innej beczki... na ile wam starczaja wycieraczki takie ? 1 sezon ? bo mi moje alci za 10pln za sztuke też [/quote]
To jest właśnie jedna z rzeczy, których nie lubię w 9N te wycieraczki z innym mocowaniem jak U i te ceny, a wystarcza to tak jak mówisz sezon i do widzenia :banghead:
jhosef
Powiedz mnie w którym aso u nas kupujesz te gumiaki ?? :grin: bo moje z przodu po 2 latach jak je mam maja już dość i bym sobie zmienił, a szkoda mi wywalać ciężkie siano na całe pióra. Mam Bosch-a kupowałem je zaraz jak kupiłem auto, bo była istna rzeźnia stare tak mazały szybę i teraz jest niestety podobnie....
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""MiSiEk-GDA""][quote=""kolo""]ja trochę z innej beczki... na ile wam starczaja wycieraczki takie ? 1 sezon ? bo mi moje alci za 10pln za sztuke też [/quote]
To jest właśnie jedna z rzeczy, których nie lubię w 9N te wycieraczki z innym mocowaniem jak U i te ceny, a wystarcza to tak jak mówisz sezon i do widzenia :banghead:
jhosef
Powiedz mnie w którym aso u nas kupujesz te gumiaki ?? :grin: bo moje z przodu po 2 latach jak je mam maja już dość i bym sobie zmienił, a szkoda mi wywalać ciężkie siano na całe pióra. Mam Bosch-a kupowałem je zaraz jak kupiłem auto, bo była istna rzeźnia stare tak mazały szybę i teraz jest niestety podobnie....[/quote]
Zazwyczaj u Gajosa bo mam najbliżej.
Czasem u plichty. Teraz widzę, że u Gajosa mają na magazynie kilkanaście sztuk. Zależnie od literki na końcu mają różną długość. Ale najkrótsze i tak są 650 więc z 1K0 955 429a są ok. Niestety widzę, że podrożały i są po 30 zł.
r
reporter1987
Newbie
Newbie

Post autor: reporter1987 »

Mam zamontowane w swoim polo wycieraczki Bosch Aero o wymiarach 530 i 475 mm, ale widzę, że te dłuższe mi tak dobrze nie zbierają. Za mało docisku mają. Więc jakie długości mam wybrać?
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tabo89 »

Ma ktoś jakiś sposób na rozpoznanie czy AeroTwiny Boscha mają wymienne gumki? Bo wyczytałem że nie wszystkie mają...
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
ja dzisiaj w ASO kupiłem te gumki do piór. Dałem 31,60zł/szt. Czyli za dwie dałem 63,20zł. Zatem jest 30zł taniej, bo AERO TWINY BOSCHa idzie dostać za 90zł na allegro.
Obrazek
Co ciekawe, zobaczyłem dwie końcówki w zestawie, zatem wziąłem pióro, płaski wkrętak: pach, pach - zdjąłem końcówki z obu stron. :) Montuję gumki i nagle: "K***a! końcówki są dwie takie same - na jedną stronę." :) Gdybym przeczytał ten temat dokładnie to bym wiedział... Ale co ciekawe: Zdjąłem tak wszystkie końcówki (4 szt) i żadnej nie połamałem :) Wszystkie założyłem na swoje miejsce, nawet nowych nie potrzebowałem :) Trzymają się porządnie. Ściągałem tak, że wkładałem płaski wkrętak miedzy pióro wycieraczki a tę końcówkę. Delikatnie podważałem i tak jakby przekręcałem - przez to odkształcałem tę końcówkę na tyle żeby ją zdjąć, ale nie połamać. Da radę :) Jutro zobaczę jak teraz wycieraczki zbierają :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Witek6935, a ostrzegałem... :acute:

Bo pióra występują w dwóch szerokościach, dlatego są dwie ale różne na szerokość, za to z tej samej strony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”